Life

Dem Rădulescu s-a stins din viață după ce i-a spus fiicei sale aceste cuvinte simple, dar frumoase. Irina își va aminti mereu de ele: „Mi-a zis asta și s-a întâmplat”

Cuvintele pline de tâlc pe care Dem Rădulescu i le-a spus fiicei sale cu doar câteva zile înainte să moară. Irina nu le-a înțeles pe moment.
03.03.2024 | 15:40
Dem Radulescu sa stins din viata dupa ce ia spus fiicei sale aceste cuvinte simple dar frumoase Irina isi va aminti mereu de ele Mia zis asta si sa intamplat
Ultima discuție pe care fiica lui Dem Rădulescu a avut-o cu marele actor. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dem Rădulescu s-a stins din viață pe 17 septembrie 2023, cu doar 4 zile înainte de a împlini 69 de ani. Pe atunci, fiica sa, Irina, avea numai 13 ani, însă o să-i rămână mereu în minte ultima discuție pe care au avut-o.

Cuvintele care Dem Rădulescu i le-a spus fiicei sale înainte să moară

Dem Rădulescu s-a născut pe 21 septembrie 1931, la Râmnicu Vâlcea și, deși provine dintr-o familie de negustori, a fost unul dintre cei mai iubiți actori pe care România i-a avut până acum.

ADVERTISEMENT

Pe numele real Dumitru, după poreclă Bibanu, actorul a debutat pe vremea când avea doar 17 ani, la un bal organizat de fanfara gării. În 1954 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti și tot atunci a urcat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

A interpretat magistral roluri în comedie, mai ales în piesele lui I.L Caragiale, printre care „O scrisoare pierdută“, „Conu Leonida faţă cu reacţiunea“, „D’ale Carnavalului“. De asemenea, Dem Rădulescu a jucat în peste 30 de filme, dintre care amintim „Veronica“, seria „B.D.“ și „Astă seară dansăm în familie“.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, pe 17 septembrie 2000, cu doar patru zile înainte de a împlini 69 de ani, s-a stins din viață în urma unui infarct. În urmă a lăsat o fiică, pe Irina, care atunci avea numai 13 ani.

Irina Rădulescu: „Se pare că omul simte”

Rodul iubirii dintre Dem Rădulescu și Adriana Șchiopu, Irina a urmat, la rândul său, calea actoriei. De fapt, despre asta a fost și ultima discuție serioasă pe care a avut-o cu părintele său.

ADVERTISEMENT

Atunci, actorul a spus niște cuvinte pe care fiica sa, ajunsă acum la 37 de ani, nu le-a înțeles. Ulterior, și-a dat seama că Dem Rădulescu a simțit, într-un fel sau altul, că sfârșitul este aproape.

„A fost ceva absolut surprinzător. Eu apucasem să-i spun mamei că mi-ar plăcea să fiu artistă, dar a fost doar ceva aruncat în vânt. Cred că ea a apucat să-i spună tatei – deşi putea să nu-i spună, că n-a fost o discuţie serioasă între noi. El a simţit nevoia să vorbească cu mine şi să-mi spună că e foarte frumos dacă vreau asta.

ADVERTISEMENT

Apoi mi-a zis: ‘Întotdeauna să cauţi simplitatea şi adevărul. Mama o să te ajute’. Eu mă întrebam de ce-mi zice el aşa ceva şi mi s-a părut ciudat, adică mă gândeam: ‘El nu o să mă ajute?’. Dar se pare că omul simte. Am mai auzit povesti de genul ăsta: că omul când se apropie de final, undeva, el simte. Tata mi-a zis asta şi, la câteva zile, s-a întâmplat.

Eu cred că noi ştim foarte puţine despre ce e viaţa şi când se întâmplă lucruri de genul ăsta, îţi pui problema că sunt mult mai multe decât ce ştim noi”, a povestit fiica lui Dem Rădulescu, pentru adevărul.ro. 

ADVERTISEMENT