Life

Ce s-a ales de fiica lui Dem Rădulescu, actorul iubit de milioane de români. Irina avea doar 13 ani când tatăl ei s-a stins din viață

Cu ce se ocupă acum Irina, fiica regretatului actor Dem Rădulescu. Când tatăl său s-a stins brusc din viață, avea numai 13 ani.
28.07.2023 | 22:00
Ce sa ales de fiica lui Dem Radulescu actorul iubit de milioane de romani Irina avea doar 13 ani cand tatal ei sa stins din viata
Așa arată acum Irina Rădulescu. Sursa foto: Recorder/ captură YouTube/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Irina este fiica lui Dem Rădulescu din căsătoria cu Adriana Șchiopu. S-a născut pe 14 octombrie 1986 și încă din copilărie și-a adorat tatăl. Din nefericire, nu s-a putut bucura de prezența lui mult timp, căci atunci când avea doar 13 ani, îndrăgitul actor a suferit un infarct și a decedat.

Ce s-a întâmplat cu fiica lui Dem Rădulescu după moartea actorului. Irina avea numai 13 ani

Irina Rădulescu a venit pe lume pe data de 14 octombrie 1986, la București, și dincolo de alte prezentări, numele său spune tot. Ea este fiica regretatului actor Dem Rădulescu și a actriței Adriana Șchiopu, de la care a și moștenit frumusețea, precum și culoarea ochilor.

ADVERTISEMENT

A înțeles încă din copilărie cât de iubiți sunt părinții săi și la rândul său, i-a adorat. Într-un interviu acordat în trecut pentru Recorder, povestea că nu putea ieși cu tatăl său la plimbare decât seara, pentru că ziua îi era „răpit” de admiratori.

„Tata era atât de iubit, că ieșeam la plimbare noaptea, ziua era asaltat de admiratori. Mergeam mult pe jos, noaptea. Mă ținea de mână. Și cutreieram străzile, că eu sunt o mare iubitoare a mersului pe jos. La fel era și tata.

ADVERTISEMENT

Și am rămas cu o slăbiciune a plimbărilor noaptea, ceea ce nu e cel mai sigur lucru. Dar noaptea a rămas un sfetnic bun pentru mine”, a povestit Irina Rădulescu despre relația specială pe care o avea cu actorul căruia i se spunea Bibanu.

Totuși, nu a apucat să se bucure de prezența lui decât 13 ani. Atât avea când Dem Rădulescu a făcut infarct și a murit, lăsând în urma sa multă suferință. De altfel, Irina făcea în trecut mărturisiri emoționante și afirma că a mai primit mesaje de la părintele său. 

ADVERTISEMENT

Nu a rămas în umbra părinților săi

Deși adesea este prezentată că fiica lui Dem Rădulescu, Irina nu a rămas în umbra părinților săi. A moștenit de la ei pasiunea pentru actorie, iar la vârsta de șase ani a urcat pentru prima dată pe scenă. Ulterior, a urmat cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, secția actorie, la clasa profesorului Doru Ana.

Din anul 2008, este actriță la Teatrul Mic din București, fiind remarcată de Cătălina Buzoianu, care a ales-o să joace în spectacolul „Furtuna”. „Eu am avut noroc pentru că m-a ales doamna Cătălina în anul 2008 – eram încă studentă –, să joc în Furtuna. Ăsta a fost norocul cu care am fost și angajată în teatru”, a susținut fiica lui Dem Rădulescu.

ADVERTISEMENT

Dar Irina Rădulescu nu s-a rezumat doar la atât. Pe marele ecran a debutat cu filmul Urma, care i-a adus și o nominalizare la Premiile Gopo 2021, la categoria cea mai bună actriță într-un rol principal.

ADVERTISEMENT