News

Demisie cu scandal. Fost senator USR pleacă din partid: “Dublă măsură, ipocrizie, lipsă de transparență”

12.02.2021 | 10:52
Demisie cu scandal Fost senator USR pleaca din partid Dubla masura ipocrizie lipsa de transparenta
ADVERTISEMENT

Demisie cu scandal în USR. Fostul senator Florina Presadă și-a anunțat plecarea din partid. Femeia acuză lipsa de transparență, dubla masură, ipocrizia și politica de gașcă.

Florina Presadă mărturisește că a luat această decizie după ce conducerea partidului a hotărât numirea lui Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Bărbatul este vicepreședinte USR Timiș, consilier județean și programator la o companie locală.

ADVERTISEMENT

Fostul senator spune că nu se mai regăsește de mai multă vreme în respectiva construcție politică. Ea acuză că numirile în funcții sunt făcute fără să se țină cont de competențele oamenilor, iar acest lucru dăunează serviciului public.

Demisie cu scandal. Fost senator USR pleacă din partid: “Dublă măsură, ipocrizie, lipsă de transparență”

Florina Presadă și-a anunțat plecarea din partid pe Facebook: „momentul despărțirii de USR. Azi mi-am înaintat demisia din USR biroului filialei USR Sector 3. A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea, dar privind spre viitor”.

ADVERTISEMENT

Fosta senatoare și-a explicat decizia: „adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcţie politică de ceva vreme iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizaţie. Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparenţă şi politica de gaşcă au devenit emblematice pentru noul USR.”

Ea precizează că deciziile politice sunt firești și le poate accepta, dacă oamenii dintre care se fac aceste alegeri au competențe similare, iar serviciul public nu are de suferit. Lasă de înțeles că, în această situație, lucrurile stau exact invers.

ADVERTISEMENT

 „Numirile politice pentru anumite poziții sunt firești și pot accepta că cei ajunși la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competențe similare. Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu țină cont deloc de competențe”.

Florina Presadă menționează că nu regretă timpul petrecut în USR: „mă bucur că am făcut parte din efortul de împrospătare a clasei politice românești început în 2016 alături de voi. Mă bucur de asemenea că am putut contribui la promovarea unor teme de care societatea românească are nevoie: reforma electorală, reforma administrației publice, respectarea drepturilor omului”.

„Au fost 4 ani plini, din care am învățat foarte mult, ca om și ca politician. Am cunoscut în USR oameni extraordinari pe care altfel nu i-aș fi întâlnit. Din păcate, mulți dintre ei au părăsit deja partidul și mulți o vor mai face”, a adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT

Fostul senator precizează că plecarea din USR nu înseamnă că părăsește și politica: „așa că rămânem împreună și iubim România cu ochii deschiși!”

ADVERTISEMENT