News

Demisii la vârful spitalului din Deva. Ministrul Sănătății va merge de urgență pentru a verifica situația

07.04.2020 | 09:24
Demisii la varful spitalului din Deva Ministrul Sanatatii va merge de urgenta pentru a verifica situatia
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, va semna miercuri ordinul pentru recoltarea de plasmă umană de la pacienții vindecați de coronavirus. Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a anunțat demisii la vârful spitalului din Deva, după ce medicii au protestat față de măsurile luate de conducerea unității medicale.

Demisii la vârful spitalului din Deva

Managerul și directorul medical al spitalului din Deva au demisionat, iar ministrul Sănătății, nelu Tătaru, este așteptat în zilele următoare să ajungă acolo pentru a vedea care este situația.

ADVERTISEMENT

”Managerul și directorul medical de la spitalul din Deva au demisionat. Cadrele medicale au trimis o scrisoare că nu sunt de acord cu măsurile luate de conducere și că sunt ținuți abuziv în carantină”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, la Digi24.

”Managerul ne-a anunțat ieri (n.r. – luni) că nu poate continua și și-a depus demisia aseară. Am discutat cu Raed Arafat și cu nelu Tătaru, care va veni miercuri sau joi la Deva, și vor căuta o persoană din afara spitalului care să poată implementa un plan”, a mai spus prefectul despre demsiile de la spitalul din Deva.

ADVERTISEMENT

”Stocurile de echipamente sunt suficiente, avem un minus în planul medicamentelor”

”La această oră avem 105 pacienți internați cu COVID-19, dintre care 26 au intrat luni. Situația tinde să se aglomereze, pentru că dacă va continua acest ritm de internări spitalul de la Deva se va umple în curând”, a explicat Potecă.

”Numărul medicilor infectați este de șase, dintre care trei sunt internați la Timișoara. Nu am mai avut cazuri pozitive în rândul cadrelor medicale. Stocurile de echipamente sunt suficiente, se poate desfășura corect actul medical. Avem un minus în planul medicamentelor”, a încheiat prefectul.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că în momentul de față există trei mari focare de coronavirus fiind vorba de Suceava, Arad și Deva, dar se așteaptă ca într-un timp foarte scurt Constanța și Brașov să ajungă în aceeași situație.

Soțul unei asistente medicale de la Spitalul din Deva recunoaște că ar fi vrut ca aceasta să demisioneze, dar a menționat că nu a putut să-i ceară acest lucru deoarece nu ar fi acceptat.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, Grupul de Comunicare Strategică menționa că 16 cadre medicale din județul Hunedoara sunt infectate cu noul tip de coronavirus. Este vorba de cinci medici, nouă asistenți medicali, o îngrijitoare și un om de la personal auxiliar.

ADVERTISEMENT