Sport

Un fotbalist român, erou în ligile inferioare din Anglia. A marcat un gol și a dat două assist-uri împotriva lui Liverpool

Denis Politic, mijlocașul stânga al echipei de liga a patra Port Vale, a înscris un gol și a oferit două pase decisive împotriva echipei U21 a lui Liverpool.
10.11.2021 | 00:24
Un fotbalist roman erou in ligile inferioare din Anglia A marcat un gol si a dat doua assisturi impotriva lui Liverpool
Denis Politic a înscris împotriva lui Liverpool U21 și a dat două pase de gol pentru Port Vale
ADVERTISEMENT

Denis Politic, jucător în vârstă de 21 de ani, face senzație în liga a patra din Anglia, fiind singurul fotbalist român care evoluează în mod constant.

Echipa sa, Port Vale, a câștigat cu 5-0 în FA Trophy cu Liverpool U21, iar românul a fost omul meciului pentru gazde.

ADVERTISEMENT

Competiția reunește echipele din ligile a doua, a treia și a patra din Anglia, unde mai evoluează și atacantul echipei naționale a României, George Pușcaș.

Denis Politic, recital pentru Port Vale în fața echipei de puști a lui Liverpool

Fotbalistul împrumutat de la Bolton Wanderers, dar care a trecut în carieră și pe la Manchester United, rămâne cel mai constant jucător român din Football League.

ADVERTISEMENT

Politic joacă în Football League Two, corespundentul ligii a patra în Anglia și se bate la promovare cu echipa sa. Denis Politic a încântat în FA Trophy, o competiție în care se confruntă echipe de liga a treia și a patra cu echipele U21 ale cluburilor din Premier League și Championship.

Port Vale, clubul susțint de Robbie Williams

Port Vale este o echipă de tradiție în ligile inferioare din fotbalul englez, iar celebrul căntăreț englez Robbie Williams este un fan înfocat al grupării.

ADVERTISEMENT

Clubul este este deținut de o femeie, Carol Shanahan, care a primit Ordinul Imperiului Britanic pentru serviciile sale aduse în timpul pandemiei de COVID-19.

Una dintre cele mai importante glorii ale clubului englez este un fost antrenor al lui Juventus Torino între 1928 și 1930, scoțianul Willie Aitken.

ADVERTISEMENT

Denis Politic a jucat la naționalele de juniori ale României

Denis Politic s-a născut la Brașov și are trei selecții la naționala României U17. El a mai jucat la Salford, o echipă deținută de Beckham, frații Neville, Giggs, Scholes și Butt, foștii mari jucători ai lui Manchester United, și de finanțatorul principal al Valenciei, Peter Lim.

Evoluțiile lui Denis Politic sunt cu atât mai apreciate cu cât tânărul jucător, care poate evolua și ca mijlocaș dreapta, a stat pe bară tot sezonul din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT