Sport

Dennis Man, lăudat în Gazzetta dello Sport. „Aparține unei categorii superioare!”

Dennis Man are un sezon bun la Parma, echipă aflată în Serie B, astfel că performanțele sale din ultima perioadă nu au trecut neobservate.
01.11.2023 | 19:12
Dennis Man laudat in Gazzetta dello Sport Apartine unei categorii superioare
Performanțele lui Dennis Man, lăudate în Gazzetta dello Sport. De ce nu va avea niciodată ”o carieră strălucită”. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Prestigiosul ziar Gazetta dello Sport a aplaudat ultima ”dublă” reușită de Man în ultima partidă a Parmei din Serie B, mai ales că fotbalistul român a bifat cinci reușite în acest sezon. Trebuie remarcat că jurnaliștii italieni l-au lăudat pe Man, însă au constatat că mijlocașul nu va face niciodată pasul la o echipă cu adevărat importantă.

Performanțele lui Dennis Man, lăudate în Gazzetta dello Sport

”Man a crescut, arată determinare și multă calitate. La 25 de ani a venit ceasul maturizării. După o adolescență poate prea lungă, Dennis demonstrează că a crescut din punctul de vedere al caracterului și le dă dreptate celor ce au cheltuit mai mult de 12 milioane de euro pentru a-l avea. Talentul român a colecționat deja 8 prezențe, 7 ca titular, și 5 goluri.

ADVERTISEMENT

Până acum continuitatea a fost punctul său slab și faptul că Pecchia a reușit (sau e pe cale să reușească) să-l includă în proiect este un merit al antrenorului (care nu a renunțat să creadă în potențialul său) și al jucătorului (care a avut umilința de a reflecta asupra greșelilor comise)”, au remarcat jurnaliștii italieni.

Cu mențiunea că Man are limitările sale, drept urmare nu va avea niciodată o ”carieră strălucită”. ”Cu mingea la picior, Man aparține unei categorii superioare, doar că deseori calitățile tehnice nu sunt suficiente pentru a-i garanta o carieră strălucită. Acum, prin delicatețea atingerilor de minge și driblingurile sale imprevizibile, Man a știut să adauge și acea determinare necesară chiar și în Serie B”, au concluzionat cei de la Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Dennis Man a fost inclusiv în echipa etapei a 11-a din Serie B, după ce a reușit o dublă spectaculoasă în Ascoli – Parma, scor 1-3. Dennis Man a înscris pentru 1-0 și 2-1 și a bifat a 5-a sa reușită în acest sezon, la care se adaugă o pasă decisivă și un gol în Cupa Italiei.

PotriviT AS.ro, echipa etapei a 11-a din Serie B este compusă din Melgrati (Lecco) – Ravenelli (Cremonese), Vicari (Bari), Odenthal (Como), Pieragnolo (Reggiana) – Palumbo (Modena), Esposito (Spezia), Crociata (Lecco) – Pierini (Vebezia), Odogwu (Sudtirol), Man (Parma).

ADVERTISEMENT

În luna august a acestui an, impresarul Giovanni Becali anunța că fotbalistul va fi împrumutat la o formație din Serie A, însă această mutare nu s-a mai produs. “În ultima săptămână a lunii August se va întâmpla ceva cu Dennis Man. Spun probabil pentru că dacă se va întâmpla va fi împrumutat la o echipă de Serie A.

Nu pot să vă spun despre cine e vorba. Sunt două echipe care au nevoie de el, dar în ultima săptămână se vor hotârî pentru că în perioada de mercato așa este. Fugi după iepuri grași și în ultima săptămână intri în criză și trebuie să iei că nu mai ai timp”, a declara Giovanni Becali.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei din Italia, deși Giovanni Becali putea să îi rezolve un împrumut în Serie A, Dennis Man a preferat să rămână în Serie B pentru a ajuta Parma să promoveze. Ar fi contat relația bună pe care o are cu antrenorul principal al echipei, dar și faptul că a avut prestații oscilante care nu i-ar fi dat prea mare încredere că ar face față la un nivel superior.

Momentan alegerea făcută de Man pare inspirată, pentru că Parma e lider în Serie B, cu 26 de puncte în 11 etape, cu 5 mai multe față de principalele urmăritoare, Venezia și Catanzaro.

ADVERTISEMENT
Tags: