News

Deputatul ”Mitralieră”, amendat pentru refuzul purtării măștii. Este al treilea parlamentar PSD în conflict cu poliția

21.07.2020 | 20:28
Deputatul Mitraliera amendat pentru refuzul purtarii mastii Este al treilea parlamentar PSD in conflict cu politia
ADVERTISEMENT

Deputatul Cătălin Rădulescu (PSD), cunoscut după porecla ”Mitralieră”, a fost amendat pentru că nu purta mască de protecție în interiorul unei benzinării din București. După ce un cetățean i-a atras atenția unui polițist, a urmat o dispută în care deputatul i-ar fi adresat polițistului cuvine jignitoare, informeză News.ro.

Cătălin Rădulescu era însoțit de o femeie care s-a conformat cererii polițistului de a-și pune masca, însă deputatul a refuzat să o facă.

ADVERTISEMENT

După ce polițistul l-a avertizat că riscă să fie amendat, Rădulescu l-ar fi insultat pe omul legii. Ulterior, Rădulescu s-a justificat afirmând că un braț al măștii se rupsese și nu putea să o poarte.

”Mitralieră”, amendat pentru insulte aduse polițiștilor și nepurtarea măștii

În data de 17.07.2020, poliţist din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a fost sesizat de către un cetăţean cu privire la faptul că două persoane, bărbat şi femeie, ce se aflau în interiorul unui spaţiu comercial, nu poartă mască de protecţie. Poliţistul s-a deplasat la locaţie şi a solicitat celor două persoane să îşi fixeze corespunzător mască. Femeia s-a conformat solicitării, dar bărbatul a refuzat. La momentul în care i s-a adus la cunoştinţă că va fi sancţionat contravenţional a adresat cuvinte şi expresii jignitoare”, a transmis Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

Cătălin Rădulescu susține că a fost amendat pe nedrept întrucât avea o mască, dar i se rupsese unul dintre brațe

S-a întâmplat ca vineri masca mea, pe care încercam să îi explic acestui poliţist cu şapte clase sau două, sau câte o fi având… Nu ştiam că trebuie să ai facultate ca să fii poliţist la circulaţie… Relevant este că un poliţist mă învaţă pe mine, eu fiind medic chirurg, cum să port o mască”, a declarat Cătălin Rădulescu, într-o intervenție la B1 TV.

ADVERTISEMENT

Acest poliţist, scuzaţi-mă, de data asta chiar mă revoltă prostia umană, îmi spune, arătându-i că masca mea e la mine şi că s-a rupt un braţ al măştii, şi îi explic individului respectiv că n-am cum să port o mască ţinând-o într-o parte, şi mi-a zis că trebuia să o ţin în mână”, a adăugat Rădulescu.

La începutul acestei luni, alți doi deputați PSD, Adrian Solomon şi Irinel Stativă, au fost amendaţi de poliție pentru că au provocat scandal când angajatul unei shaormerii le-a cerut să-și pună măștile de protecție. Ca și Rădulescu, cei doi au fost amendați atât pentru refuzul purtării măștii, cât și pentru insultele proferate la adresa polițiștilor.

ADVERTISEMENT