Sport

Derby în familie! Confruntare naș – fin în Universitatea Craiova – U Cluj

Derby-ul studențesc dintre Universitatea Craiova și U Cluj îi aduce față în față pe nașul Dan Nistor și finul Nicușor Bancu, dar și pe alți doi jucători de la cele două cluburi.
09.02.2024 | 09:50
Derby in familie Confruntare nas  fin in Universitatea Craiova  U Cluj
Derby în familie! Confruntare naș - fin în Universitatea Craiova - U Cluj. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

„Alb-albaștrii” sunt gata să dea piept cu „șepcile roșii” pe stadionul „Ion Oblemenco” vineri, de la ora 20:00. Derby-ul studențesc Universitatea Craiova – U Cluj este și o confruntare naș-fin pentru Dan Nistor și Nicușor Bancu, dar și între moșul Bogdan Vătăjelu și nepotul Andrei Ivan.

Derby în familie! Confruntare naș – fin în Universitatea Craiova – U Cluj

Este o adevărată colonie de olteni la U Cluj după împrumutul lui Ante Roguljic, iar printre aceștia se găsesc și Dan Nistor, Bogdan Vătăjelu, Bogdan Mitrea și Ovidiu Bic. „Alb-albaștrii” au runde printre aceștia și se anunță un derby în familie pentru Nicușor Bancu și Andrei Ivan.

ADVERTISEMENT

Pe Nicușor Bancu și Dan Nistor îi leagă o prietenie frumoasă, iar aceștia sunt și rude din 2021, atunci când i-a fost naș la nunta lui „Bancone”. Golgheterul celor de la U Cluj îi este naș căpitanului Universității Craiova de trei ani, însă pe dreptungiul verde se anunță o luptă pentru cele trei puncte între cei doi.

Nicușor Bancu și Dan Nistor sunt și ultimii marcatori în derby-ul studențesc cu Universitatea Cluj din turul campionatului. „Ceapă” i-a oferit și o declarație de dragoste finului său după ce a smuls un punct cu Universitatea Craiova  în prelungirile confruntării.

ADVERTISEMENT

„E și normal să mă îmbrățișez cu ei, mai ales că printre ei e și finul meu Bancu și e parte din familia mea. Îi transmit felicitări pentru că a marcat un gol foarte frumos și îi spun că-l iubesc, chiar dacă e bărbat”, spunea Dan Nistor la sfârșitul meciului.

Și Bogdan Vătăjelu este moșul fetiței lui Andrei Ivan, cei doi petrecând ani frumoși la Universitatea Craiova de-a lungul timpului. Fundașul stânga a plecat de la gruparea din Bănie în vara anului 2023 și mărturisea pentru FANATIK că întâlnirile din postura de adversar cu oltenii sunt speciale.

ADVERTISEMENT

Câți jucători au trecut de la Universitatea Craiova la U Cluj în ultimul an și jumătate

Transferurile și împrumuturile de jucători pe axa Universitatea Craiova – U Cluj au devenit din ce în ce mai des întâlnite între cele două cluburi din SuperLiga. „Alb-albaștrii” au în lot doi fotbaliști trecuți pe la „șepcile roșii” în schimb ce ardelenii au numai puțin de cinci olteni.

Primul jucător care s-a transferat la U Cluj după promovarea în SuperLiga este Ovidiu Bic, care a fost urmat de Dan Nistor în iarna anului 2023. Tot în aceeași perioadă, Universitatea Craiova l-a împrumutat și pe Ștefan Vlădoiu pentru a prinde mai multe minute în Ardeal.

ADVERTISEMENT

În vara au trecut la U Cluj și Bogdan Mitrea și Bogdan Vătăjelu din postura de jucători liberi de contract de la Universitatea Craiova. „Alb-albaștrii” l-au împrumutat și pe Alex Cîmpanu sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău, iar jucătorul a revenit în luna trecută în Bănie.

Ultimul transfer pe axa Universitatea Craiova – U Cluj este chiar Ante Roguljic, mutare anunțată de FANATIK. Mijlocașul croat este împrumutat pănă la sfârșitul sezonului actual din SuperLiga, însă are opțiunea unui transfer definitiv.

ADVERTISEMENT
1,87 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „total goluri: peste 2,5” la meciul Universitatea Craiova - Universitatea Cluj