Sport

Derby pe teren și în tribune, prietenie pe banca tehnică în duelul echipelor din Craiova. Mutu: „Mă știu cu Reghecampf de când eram mici”

Tensiuni au existat între cele două formații încă de la începutul săptămânii, iar suporterii s-au dedat și la acte reprobabile.
01.10.2021 | 16:55
Derby pe teren si in tribune prietenie pe banca tehnica in duelul echipelor din Craiova Mutu Ma stiu cu Reghecampf de cand eram mici
ADVERTISEMENT

În noaptea de miercuri spre joi, o parte a membrilor Peluzei Sud 97 din cadrul galeriei echipei FC U Craiova 1948 au vandalizat gardul casei lui Sorin Cârțu, președintele CS Universitatea, fiind scrise și câteva mesaje dure: „Nu uităm, nu iertăm”, „Mori!”, „Cârțu = Sifon” și „CS U = Clonă”.

Ieri, galeriile celor două grupări au dialogat prin diferite mesaje postate pe facebook, atacându-se una pe alta vizavi de prezența fanilor în tribune.

ADVERTISEMENT

Prieteni doar înainte și după meci

În ceea ce privește meciul în sine, de o parte și de alta vor si doi antrenori care sunt prieteni în viața de zi cu zi, Adrian Mutu și Laurențiu Reghecampf. Însă tehnicianul gazdelor nu va ține cont, timp de 90 și ceva de minute, că se știe omologul lui de când erau mici.

Jucăm împotriva unei echipe foarte bune, care în ultimii ani a stat în primele 3-4 din Liga 1. Sunt sigur că ne vom ridica la nivelul partidei și vom încerca să câștigăm acest meci. E un meci special pentru mine și Reghecampf, pentru că suntem prieteni de mici.

ADVERTISEMENT

Există multă pasiune în oraș

Ambiția va fi și mai mare, ambiția de a câștiga este mereu mai mare când joci împotriva unui prieten. Eu sper ca acest meci să nu provoace incidente în Craiova și să se desfășoare într-un spirit sportiv. Am mulți străini în echipă și probabil că ei nu simt ce simt românii.

Le-am explicat că zona noastră este una caldă, există multă pasiune în oraș. Trebuie să dăm totul pentru acest tricou, să intrăm cu atitudine pe teren”, a declarant Adrian Mutu înaintea confruntării.

ADVERTISEMENT

Încă nu au fost scoase bilete la vânzare

În privința prezenței spectatorilor în tribune, la acest moment lucrurile nu sunt clare. În primul rând, pentru că nu s-au scos biletele la vânzare. Organizatorii încă așteaptă o decizie clară a oficialităților locale cu privire la restricțiile care se vor impune ca urmare a creşterii incidenţei de infectare cu COVID-19.

În al doilea rând, fanii echipei gazdă, mai precis cei din Peluza Sud 97, au anunțat că nu vor fi prezenți în tribune, protestând, în acest fel, față de faptul că aurotitățile permit accesul la evenimentele sportive doar persoanelor vaccinate.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Universitatea Craiova a postat un comunicat pe pagina oficială de Facebook a clubului, în care îşi acuză rivalii că se tem de suporteri şi că au recurs, de-a lungul timpului, la diverse tertipuri, inclusiv mutarea echipei la Severin.

Spectacolul are de suferit fără spectatori

FC Universitatea Craiova își dorește să joace cu spectatori, dar asta nu depinde de noi. Suntem într-o situație specială, totul depinde de COVID. În câteva ore vor intra în vigoare noile restricții, așteptăm și noi decizia Guvernului.

În momentul în care va fi publicat actul oficial, clubul nostru va emite un comunicat. Noi ne dorim să jucăm cu spectatori, dar dacă nu se va putea cu siguranță că spectacoul va avea de suferit. Dacă nu am avea peluza alături va fi un handicap pentru noi”, a mai precizat acesta.


  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 1,55 este cota pentru „total goluri: 0-2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT