Sport

Derby-ul Băniei și în Liga 3! Ce s-a întâmplat la confruntarea „sateliților” FC U Craiova – Universitatea Craiova

„Sateliții” celor de la FC U Craiova și Universitatea Craiova s-au întâlnit în Liga 3, iar elevii conduși de Ștefan Florescu s-au impus pe terenul din „Tărâmul Leilor”.
29.09.2023 | 19:41
Derbyul Baniei si in Liga 3 Ce sa intamplat la confruntarea satelitilor FC U Craiova  Universitatea Craiova
Derby-ul Băniei și în Liga 3! Ce s-a întâmplat la confruntarea „sateliților” lui FC U Craiova și Universitatea Craiova. sursă foto: Captură ecran Facebook
ADVERTISEMENT

Derby-ul Băniei dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova s-a mutat și în Liga 3 la nivelul „sateliților” celor două rivale, deși FRF a încercat să evite confruntarea directă. „Leuții” lui Ștefan Florescu, înlocuitorul lui Corneliu Papură după „transferul” la prima echipă, s-au impus cu 2-1 în baza de antrenament a formației lui Adrian Mititelu.

Derby-ul Băniei și în Liga 3! Ce s-a întâmplat la confruntarea „sateliților” lui FC U Craiova și Universitatea Craiova

Până la derby-ul mult așteptat de către suporteri din Oltenia pe stadionul „Ion Oblemenco” între FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova, „leuții” din Bănie s-au întâlnit în Liga 3. FANATIK a scris despre cum FRF a încercat să evite o confruntare directă între „sateliți” după promovarea trupei lui Ovidiu Dănănae.

ADVERTISEMENT

Partida s-a desfășurat în baza de pregătire „Tărâmul Leilor” a lui FC U Craiova 1948 pe terenul „Constantin Oțet”, iar Ovidiu Dănănae întăriri și din lotul lui Paul Răducan. Vladislav Blănuță  și Sorin Mogoșanu au apărut în primul „11” al formației secunde, iar în componența oltenilor au fost și trei transferuri din această vară.

Apostolos Diamantis, Amar Kvakic au fost titulari în derby-ul cu Universitatea Craiova II, iar în lotul oltenilor s-a mai aflat și Alex Iordache, fundaș central adus la începutul sezonului. De partea cealaltă, Ștefan Florescu i-a trimis pe teren și pe David Sala și Atanas Trică, care au fost în lotul lui Papură pentru Cupa României Betano.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 a încercat să se desprindă pe tabela de marcaj la începutului partidei, însă Mario Ilie nu l-a putut înfrânge pe Matei Goga cu un șut din afara careului în minutul nouă. Universitatea Craiova II a deschis scorul pe „Tărâmul Leilor” după o execuție din afara careului a lui Cosmin Stana în minutul 15.

Vladislav Blănuță a pierdut mingea în apropierea mijlocului terenului, iar puștiul „alb-albaștrilor” nu i-a dat nicio speranță veteranului de la FC U Craiova 1948. Internaționalul moldovean și-a reparat greșeala și după doar un minut a înscris golul egalizator.

ADVERTISEMENT

Totuși, apărarea lui FC U Craiova 1948 II nu a rezistat prea mult în fața elevilor lui Ștefan Florescu și au încasat al doilea gol în minutul 17 prin Rareș Tomșa. Acesta urma să fie și reușita care stabilește scorul final al partidei de pe „Tărâmul Leilor”.

Cum a încercat FRF să evite derby-ul Olteniei între „sateliții” lui FC U Craiova și Universitatea Craiova

FC U Craiova 1948 II a promovat la sfârșitul sezonului trecut în Liga 3, iar inițial trupa lui Ovidiu Dănănae nu împărțea clasamentul cu „satelitul” Universității Craiova. O serie de modificări în celelalte serii au dus la modificarea componenței seriei șapte.

ADVERTISEMENT

După retragerea celor de la CS Crișul Chișineu-Criș a modificat componența seriilor șapte și opt, iar CS Phoenix Buziaș a fost repartizată în seria cu numărul opt, după ce inițial a împărțit clasamentul cu echipa a doua a Universității Craiova. Modificarea componenței a adus-o astfel pe FC U Craiova 1948 în aceași serie cu trupa antrenată de Ștefan Florescu.

După cele trei puncte câștigate în fața rivalilor din oraș, Universitatea Craiova II a trecut peste FC U Craiova 1948 în clasamentul Ligii a 3-a, fiind la o lungime distanță față de trupa lui Ovidiu Dănănane. După cinci meciuri în campionat, „leuții” au acumulat doar șase puncte și se află pe locul șapte.


  • 1,50 este cota oferita de BETANO pentru pronosticul „1 solist” la meciul Universitatea Craiova – FC Botoșani

ADVERTISEMENT