News

Derek Chauvin, polițistul care l-a ucis pe George Floyd în 2020, condamnat la 21 de ani de închisoare de justiția federală a SUA

Polițistul Derek Chauvin, cel care în mai 2020 l-a ucis pe George Floyd, a fost condamnat la 21 de ani de închisoare de justiția federală a Statelor Unite ale Americii.
08.07.2022 | 08:45
Derek Chauvin politistul care la ucis pe George Floyd in 2020 condamnat la 21 de ani de inchisoare de justitia federala a SUA
Polițistul care l-a ucis pe George Floyd, condamnat la 21 de ani de justiția federală a SUA. Derek Chauvin mai are o condamnare de 22 de ani. Sursa foto: colaj Fanatik / Hepta
ADVERTISEMENT

Derek Chauvin a fost condamnat joi, 7 iulie, la 21 de ani de închisoare de către justiția federală a Statelor Unite. Acesta este acuzat că l-a sufocat cu genunchiul pe afro-americanul George Floyd.

Polițistul care l-a ucis pe George Floyd, condamnat la 21 de ani de justiția federală a SUA. Derek Chauvin mai are o condamnare de 22 de ani

Fost polițist în Minneapolis, Derek Chauvin a fost găsit vinovat pentru încălcarea drepturilor civile ale lui George Floyd.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 46 de ani, bărbatul a pledat vinovat pentru acuzațiile federale separate privind drepturile civile, în decembrie 2021.

Acesta se află deja în spatele gratiilor, acolo unde ispășește o pedeapsă de 22 de ani de închisoare pentru uciderea lui George Floyd.

ADVERTISEMENT

Sentința primită joi poate fi executată în acelaşi timp cu cealaltă pedeapsă, a precizat judecătorul Paul Magnuson de la tribunalul din Saint-Paul, acordându-i credit pentru cele 7 luni deja petrecute în detenţie.

”Nu ştiu de ce ai făcut asta, dar să-ţi pui genunchiul pe gâtul cuiva până moare este greșit. Şi pentru asta trebuie să fii aspru pedepsit”, a spus magistratul care a pronunțat sentința.

ADVERTISEMENT

La procesul de joi a participat și un frate al lui George Floyd. ”Viața lui George contează”, a declarat Philonese Floyd în fața instanței, în timp ce i-a cerut judecătorului să impună pedeapsa maximă de 25 de ani.

În ceea ce-l privește, imediat după verdict, Derek Chauvin le-a urat copiilor lui George Floyd ”să reuşească în viaţă”, fără însă să-şi ceară scuze sau să exprime nici cea mai mică remuşcare.

ADVERTISEMENT

Carolyn Pawlenty, mama inculpatului, a spus că fiul ei nu este rasist. Ea a precizat că ”toate vieţile contează, indiferent de culoarea pielii”.

Derek Chauvin, condamnat în urmă cu un an pentru crimă

La finalul lui iunie 2021, Derek Chauvin a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea lui George Floyd.

Acesta a fost găsit vinovat pentru toate cele trei acuzații: crimă de gradul II, crimă de gradul III și omor de gradul II.

Moartea lui George Floyd a generat protestele Black Lives Matter în întreaga țară și ulterior în lume.

ADVERTISEMENT
Tags: