News

Descoperire incredibilă a polițiștilor. Ce se afla în cașcavalul dintr-un depozit

Polițiștii au descoperit o captură impresionantă ascunsă în cașcavalul aflat într-un depozit. Valoarea se ridică la o sumă imensă
16.04.2024 | 08:46
Descoperire incredibila a politistilor Ce se afla in cascavalul dintrun depozit
217 kilograme de cocaină au fost descoperite ascunse în blocuri de cașcaval. Sentințe uriașe primite de inculpați. Sursa foto: Colaj foto / Captură video / Sky News
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Marea Britanie au interceptat doi bărbați care se ocupau cu traficul de droguri și au capturat cocaină în valoare de peste 20 de milioane de lire sterline, ascunsă în blocuri de cașcaval, conform datelor Sky News.

Cocaină ascunsă în cașcaval

Poliția din Lancashire a efectuat cea mai amplă captură de droguri în mai anul trecut. În timpul unei percheziții la o unitate industrială din Blackburn, forțele de ordine au găsit 217 kg de cocaină după ce au desfăcut blocurile de brânză gouda depozitate acolo.

ADVERTISEMENT

Saleem Chaudhri, în vârstă de 46 de ani, a primit vineri 27 de ani și jumătate de închisoare, după ce și-a recunoscut vina pentru conspirație la trafic de cocaină și spălare de bani.

De asemenea, Rieadul Mohabath, în vârstă de 28 de ani, a primit o condamnare de 16 ani luni, după ce a pledat vinovat la conspirație în furnizarea de cocaină.

ADVERTISEMENT

Momentul care i-a dat de gol pe traficanți a fost atunci când Chaudhri primea un autoturism Toyota Estate de la un curier de droguri, iar polițiștii au efectuat percheziția după ce l-au observat pe acesta.

2.000 de kilograme de cocaină au fost vândute

În timpul operațiunii, au fost găsite cantități mari de cocaină aduse din Belgia și ascunse în brânză și saci de gunoi, gata să fie livrate curierilor. Mohabath era responsabilul curierilor de droguri din Blackburn și îi instruia să transporte cocaină în cantități mari.

ADVERTISEMENT

Atunci când a fost arestat pe 3 iulie, au fost găsite pungi de cocaină într-un Audi parcat în fața casei sale. În casa lui Chaudhri, au fost descoperite aproape 10.000 de lire sterline în numerar.

Probele descoperite de anchetatori au arătat că între septembrie 2022 și mai 2023, acesta a fost implicat în vânzarea a peste 2.000 de kilograme de cocaină, evaluată la peste 70 de milioane de lire sterline, conform poliției.

ADVERTISEMENT

 „Chaudhri și complicii săi au depus eforturi considerabile pentru a-și ascunde produsul, iar cu cantitatea de cocaină confiscată – cea mai mare captură vreodată în Lancashire – poți înțelege de ce. Când l-am arestat pe Chaudhri, puteai vedea după expresia feței sale că lumea lui s-a prăbușit, iar acest lucru se reflectă în sentința semnificativă pe care a primit-o astăzi.

Salut sentințele pe care le-au primit atât Chaudhri, cât și Mohabath, și sper că transmit un mesaj clar despre ce ar trebui să te aștepți să se întâmple atunci când te prindem furnizând droguri de clasă A în Lancashire”, a transmis detectivul sergent Haydn Sibley, de la Poliția Lancashire, potrivit Sky News.

ADVERTISEMENT