News

Descoperire șocantă a unei românce din America. Ce i-a făcut miliardarul cu care era căsătorită de 22 de ani

Jenica Paulson și-a dat soțul în judecată pentru 1 miliard de dolari. Afaceristul american a încercat să ascundă o mare parte din avere în procesul de divorț.
09.07.2022 | 14:50
Descoperire socanta a unei romance din America Ce ia facut miliardarul cu care era casatorita de 22 de ani
John Paulson a depus actele pentru divorț în septembrie 2021 Foto: Amanda Gordon/Bloomberg
ADVERTISEMENT

John Paulson, unul dintre cei mai cunoscuţi investitori de pe Wall Street, a fost căsătorit cu Jenica, o româncă originară din Galați, timp de 22 de ani, iar în septembrie 2021 a depus actele pentru divorț.

Descoperire șocantă a unei românce din America

Românca îl dă acum în judecată şi îi cere cel puţin 1 miliard de dolari, susţinând că miliardarul a încercat să ascundă o bună parte din avere în procesul de divorţ, scrie Bloomberg.

ADVERTISEMENT

Jenica (Jenny) Paulson, în vârstă de 50 de ani, a introdus acțiunea împotriva soțului său la tribunalul statal din Manhattan, susţinând că el şi „un grup de agenţi şi consilieri” au lucrat pentru a finanţa trei trusturi pentru a se asigura că ea nu va primi „partea ei corectă şi echitabilă din active”, la finalul unei căsătorii de 22 de ani.

Femeia îi cere soțului său „cu o avere astronomică” daune de cel puţin 1 miliard de dolari.

„Doamna Paulson a fost o soţie loială. Domnul Paulson a răsplătit devotamentul soţiei sale prin implementarea unui plan, pe o perioadă de nouă ani, pentru a izola bunurile dobândite în timpul căsătoriei şi astfel de a restricţiona accesul doamnei Paulson la ele”, se arată în plângerea citată de publicația americană.

ADVERTISEMENT

John Paulson ar fi abuzat de încrederea soției

Potrivit documentului, Jenica Paulson este descrisă ca o soţie care a cultivat „cu respect şi cu grijă” relaţiile de afaceri şi sociale ale soţului ei, în timp ce s-a bazat pe el pentru a se ocupa de finanţele familiei.

“Doamna Paulson a acţionat mereu încrezându-se în mod rezonabil în expertiza evidentă a soţului ei, asigurată de el că acesta era un domeniu de care ea nu trebuie să se preocupe”, se mai arată în plângerea în care se mai susține că John Paulson a abuzat de încrederea româncei.

ADVERTISEMENT

John Paulson, şeful Paulson & Co., în vârstă de 66 de ani, a cerut divorţul la instanța statală din Long Island în septembrie 2021.

Afaceristul şi soţia sa au fost căsătoriţi mai bine de 20 de ani şi au două fiice adolescente.

ADVERTISEMENT

John Paulson are o avere netă de 4.6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Jenica Paulson s-a născut în Galaţi şi a emigrat în Statele Unite, unde a cerut și primit azil.

ADVERTISEMENT