News

Descoperire șocantă în Belgia! Inima unui primar a fost găsită îngropată sub o fântână

02.09.2020 | 09:08
Descoperire șocantă în Belgia! Inima unui primar a fost găsită îngropată sub o fântână
Inima unui fost primar a fost găsită în Belgia. Sursa foto - twitter
ADVERTISEMENT

Descoperire șocantă în Belgia acolo unde inima primului primar al orașului Verviers a fost găsită de cei care renovau fântâna din oraș.

Aceasta se afla într-o casetă îngropată sub monument. Oamenii au rămas fără cuvinte atunci când au văzut că inima era sigilată într-un borcan cu alcool în interiorul unei mici cutii din zinc.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, există și o gravură inscripționată pe sicriu care transmite că inima primarului Pierre David a fost plasată în interiorul monumentului în 1883.

Ce s-a găsit în Belgia sub o fântână

„Inima lui Pierre David a fost plasată solemn în monument la 25 iunie 1883”, se vede scris pe sicriu. Localnicii spun că aveau o idee despre o asemenea poveste din trecut

ADVERTISEMENT

Consilierul pentru lucrări publice din Verviers, Maxime Degey, a spus că „o legendă urbană a devenit realitate: sicriul se afla în partea superioară a fântânii, chiar lângă bustul lui Pierre David, în spatele unei pietre care a fost îndepărtată în timpul renovării fântânii” .

De asemenea, Degey a subliniat că sicriul a fost găsit de constructori la 20 august și că este „într-o stare cu adevărat impecabilă”.

Despre primarul Pierre David se știe că a murit într-o zi de toamnă la vârsta de 68 de ani, în timp ce lucra la grădina sa. Totul se petrecea în îndepărtatul an 1839.

ADVERTISEMENT

Autoritățile orașului au lansat un fond de colectare pentru un monument care îl cinstea și, cu acordul familiei sale, chirurgii i-au îndepărtat inima, astfel încât să poată fi îngropată în monument.

Cu toate acestea, a fost nevoie de decenii întregi până când orașul a strâns destui bani pentru a ridica un monument decorat corespunzător.

Între timp, au existat și argumente cu privire la modul cel mai bun de a onora primul primar al orașului, înainte ca fântâna de la Place Verte să fie ridicată. Acum, caseta cu inima primarului a fost dusă la Muzeul de Arte Frumoase al orașului.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri