News

Descoperire șocantă în Hunedoara. Un câine s-a aruncat de la fereastra unui apartament, acolo unde era ținut fără apă și hrană, alături de alte animale

Un câine s-a aruncat de la fereastra unei locuințe, în Hunedoara. Polițiștii au descoperit mai multe animale chinuite de un bărbat.
14.03.2024 | 11:53
Descoperire socanta in Hunedoara Un caine sa aruncat de la fereastra unui apartament acolo unde era tinut fara apa si hrana alaturi de alte animale
Un câine s-a aruncat de la fereastra unui apartament, în Hunedoara. colaj Fanatik/ Foto IPJ Hunedoara/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Au fost scene șocante în municipiul Vulcan, din județul Hunedoara, acolo unde un câine s-a aruncat de la fereastra unei locuințe. Animalul era ținut fără apă și mâncare, alături de alți câini și pisici.

Un câine s-a aruncat de la fereastra unei locuințe, în Hunedoara

Toți erau supuși unor rele tratamente. Cruzimea unor oameni față de animale întrece orice limită anumite cazuri. Acest lucru s-a întâmplat și în orașul Vulcan, unde un bărbat de 71 de ani ținea mai multe animale în condiții de nedescris.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, acestea erau luate de pe stradă și ținute cu forța în locuință. Bărbatul nu le oferea suficientă apă și hrană, iar în apartament era un adevărat focar de infecție. Șase câini și mai multe pisici primeau rele tratamente.

Ba chiar, în urmă cu două zile, un câine a sărit de la geamul apartamentului, de la etajul 8, murind. Vecinii erau deranjați de multă vreme de mirosul venit din locuința cu pricina. După incidentul cu animalul care s-a aruncat de la fereastră, oamenii nu au mai suportat și au sunat la 112.

ADVERTISEMENT

„La data de 12 martie 2024, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Hunedoara, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Vulcan, au intervenit pe raza municipiului Vulcan. (..)

Într-un apartament situat pe strada Mihai Eminescu, din localitate, un bărbat aplica rele tratamente faţă de 6 câini şi mai multe animale din specia felină.Îînainte ca poliţiştii să ajungă la faţa locului, unul dintre câini a sărit pe fereastra apartamentului, situat la etajul al VIII-lea, decedând”, a transmis IPJ Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Proprietarul  a fost amendat cu 9.000 de lei

Ceea ce au găsit autoritățile este greu de descris. Pe lângă faptul că nu primeau hrană și apă în cantități suficiente, animalele nu au beneficiat nici de tratamente medicale sau de un adăpost specific.

Când au pătruns în apartament, multe dintre animale s-au speriat și au fugit ori s-au ascuns. Oamenii legii au reușit să preia cinci câini și trei pisici, celelalte animale fugind. Acestea au fost transportate într-un adăpost al unei asociații pentru protecția animalelor.

ADVERTISEMENT

Bătrânul de 71 de ani a fost amendat cu 9.000 de lei. Totodată, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean a anunțat Direcția de Sănătate Publică, privind acest incident, având în vedere focarul de infecție din locuință.

 

ADVERTISEMENT