News

Municipiul din România în care se află o groapă de gunoi clandestină: “Focar de infecție și pericol pentru sănătatea locuitorilor”

Într-un municipiu din România a fost descoperită o groapă de gunoi clandestină. Prefectul județului este cel care a sesizat problema.
28.02.2024 | 20:16
Municipiul din Romania in care se afla o groapa de gunoi clandestina Focar de infectie si pericol pentru sanatatea locuitorilor
Groapă de gunoi clandestină într-un municipiu. colaj Fanatik/ Foto captură video
ADVERTISEMENT

Într-un municipiu important din România a fost descoperită o groapă de gunoi clandestină. Cel care a făcut publică situația revoltătoare este prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, acolo unde a fost sesizată problema.

Groapă de gunoi clandestină într-un municipiu important

Groapa de gunoi a fost găsită chiar în mijlocul municipiului Târgu Jiu, iar prefectul susține că primarul PSD, Marcel Romanescu, ar fi știut despre această situație. Iulian Popescu spune că a sesizat instituțiile abilitate.

ADVERTISEMENT

Astfel, Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică, DSV și Poliția Animalelor ar urma să facă verificări și să ia măsurile necesare. „Groapă de gunoi clandestină în mijlocul Târgu Jiului.

Instituțiile coordonate de primarul Marcel Romanescu, exact cei care ar trebui să vegheze ca aceste nenorociri să nu se întâmple, ne sfidează așa cum o fac de mulți ani.

ADVERTISEMENT

Inducându-ne senzația că trăim într-un oraș părăsit. Nu pot să accept ca orașul nostru să fie îngropat în gunoaie”, a scris pe Facebook prefectul județului Gorj, Iulian Popescu.

„Este un dezastru ecologic”

Prefectul a mers la fața locului, după ce a fost anunțat de un localnic care merge cu trenul Petroșani – Târgu Jiu, despre situația îngrijorătoare. Iulian Popescu spune că a găsit un adevărat focar de infecție, fiind pusă în pericol sănătatea oamenilor.

ADVERTISEMENT

„Nu putem accepta o astfel de mizerie. Este un focar de infecție și un pericol pentru sănătatea locuitorilor. Este un dezastru ecologic. Am fost anunțat de către un cetățean care venea cu trenul pe ruta Petroșani – Târgu Jiu despre această situație.

Am mers să verific care este adevărul. Deșeurile se află chiar într-o zonă care este punctul de intrare în Târgu Jiu. Ceea ce înseamnă o pată pentru orașul lui Brâncuși”, a adăugat Iulian Popescu.

ADVERTISEMENT

Prefectul susține că responsabili pentru dezastrul descoperit sunt cei care conduc comunitatea locală și spune că respectivii ar trebui să „plece acasă”. În 2023, în Târgu Jiu au fost date amenzi de peste 80.000 de lei pentru aruncarea necontrolată a deșeurilor.

 

ADVERTISEMENT
Tags: