Life

Descoperire șocantă la tomberonul din fața blocului. Trei pitoni se plimbau nestingheriți în Oradea

Descoperire șocantă la tomberonul din fața unui bloc din Oradea. Trei pitoni se plimbau printre gunoaie după ce au fost abandonați de proprietar.
25.10.2022 | 21:52
Descoperire socanta la tomberonul din fata blocului Trei pitoni se plimbau nestingheriti in Oradea
Descoperire șocantă la tomberonul din fața blocului. Trei pitoni se plimbau nestingheriți. Foto: Colaj Fanatik / ebihoreanul.ro
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Oradea a avut parte de șocul vieții sale atunci când a mers să își arunce gunoiul la tomberonul din fața blocului și a descoperit stupefiat niște pitoni.

Descoperire șocantă făcută de un bărbat la tomberonul din fața blocului

Este vorba despre trei șerpi care au fost aruncați de proprietarul lor și lăsați să se plimbe nestingheriți în fața oamenilor care veneau să arunce deșeurile casnice.

ADVERTISEMENT

Bărbatul care a descoperit reptilele în cartierul Rogerius din Oradea a sunat imediat la 112 pentru a raporta faptul că existau mai mulți șerpi în apropierea tomberonului, scrie ebihoreanul.ro.

Oamenii legii care s-au deplasat la fața locului au descoperit și cui aparțin aceste animale. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 22 de ani care a decis să arunce reptilele și a motivat că a crezut că acestea erau moarte.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, unul dintre șerpii periculoși decedase, dar ceilalți doi erau vii și puteau pune în pericol viața oamenilor care mergeau să își ducă gunoiul.

Bărbatul locuiește în apropierea unui bloc din zonă și a decis să arunce cei trei piton acolo, după cum le-a mărturisit acesta polițiștilor locali și reprezentanţilor Gărzii de Mediu Bihor sosiţi la faţa locului.

ADVERTISEMENT

Șerpii, abandonați în cutii de plastic. Ce riscă proprietarul lor

Animalele au fost abandonate în cutii de plastic și acum autoritățile încearcă să afle și de unde a reușit să le procure tânărul de 22 de ani.

“Reptilele au fost abandonate în cutii de plastic. Unul era într-adevăr mort, dar ceilalţi trăiesc. Noi vom face verificări ca să aflăm de unde au fost cumpăraţi de persoana care i-a abandonat”, a explicat şeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.

ADVERTISEMENT

Acesta este și pasibil de o amendă destul de mare pentru că pe fir a intrat și Poliția Animalelor.

Pentru abandonarea animalelor pe domeniul public se pot primi amenzi cuprinse între 1000 și 2000 de lei.

Pitonii rămași în viață au fost predați la un veterinar, care a stabilit că aceștia sunt sănătoși și acum ei se află într-un terariu, în Pavilionul cu reptile din grădina zoologică din Oradea.

ADVERTISEMENT