Life

Descoperirea ciudată făcută de cercetători. Creatura despre care se spune că ar fi trăit acum milioane de ani

O descoperire ciudată a fost făcută de cercetători. Este vorba despre o creatură care ar fi trăit acum milioane de ani.
17.04.2024 | 23:44
Descoperirea ciudata facuta de cercetatori Creatura despre care se spune ca ar fi trait acum milioane de ani
Descoperirea ciudată făcută de cercetători. Sursă foto: Pinterest, BBC / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Descoperirea ciudată făcută de cercetători a generat mari controverse. Este vorba despre o creatură care ar fi trăit în urmă cu aproximativ 202 milioane de ani, alături de dinozauri.

Descoperirea ciudată făcută de cercetători

Oamenii de știință au identificat o creatură ciudată. Se zvonește că ar putea fi vorba despre cea mai mare reptilă marină care a înotat vreodată în mări. Mai exact, aceasta ar fi putut avea peste 25 de metri lungime.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că maxilarul creaturii a fost găsit în 2016, de un vânător de fosile pe o plajă din Somerset, Marea Britanie. Lucrurile aveau să continue patru ani mai târziu.

În 2020, un alt maxilar similar a fost descoperit de un tată și o fiică. În urma cercetătorilor efectuate, experții au ajuns la concluzia că fosilele provin de la două reptile ihtiozaur gigant, care ar fi putut avea 25 de metri lungime.

ADVERTISEMENT

„Bazându-ne pe dimensiunea maxilarelor, unul dintre ele de peste un metru, iar celălalt de doi metri, putem calcula că întregul animal ar fi avut o lungime de aproximativ 25 de metri, cam cât o balenă albastră”, spune doctorul Dean Lomax, paleontolog la Universitatea din Bristol, care a scris articolul științific publicat miercuri.

Ce s-a aflat până acum despre această creatură

Descoperirea ciudată făcută de cercetători nu este însă finalizată. Potrivit acestuia, e nevoie de mai multe dovezi astfel încât să fie trase concluzii. Un craniu ori un schelet complet ar putea să facă lumină în acest caz.

ADVERTISEMENT

În acest mod ar fi stabilită dimensiunea exactă a creaturii. Ce se știe însă despre ihtiozaurul uriaș ? Conform BBC, acesta a dispărut în urma unei extincții în masă. Au mai fost într-adevăr și alți ihtiozauri care au trăit după, însă dimensiunea nu ar mai fost niciodată aceeași.

Menționăm că de când a fost descoperit maxilarul reptilei, cercetările au luat amploare. Mulți și-au dorit să înțeleagă cât de mare a fost într-adevăr creatura. Iar odată cu trecerea timpului, răspunsurile par să apară.

ADVERTISEMENT

Dean Lomax spune că în momentul în care și al doilea maxilar gigantic a ieșit la suprafață, a fost cu adevărat impresionat. Acest lucru l-a făcut să continue cercetările și să își dorească să afle mai mult.

„Am fost masiv impresionat, foarte, foarte entuziasmat. Știam că în acel moment aveam un al doilea maxilar gigantic de la unul dintre acești ihtiozauri masivi, exact ca cel al lui Paul”, a mai spus Dean.

ADVERTISEMENT