News

Descoperirea șocantă făcută de șase tineri chiar lângă satul din Mureș unde locuiesc. Au găsit puii unui animal sălbatic într-o “groapă”

Mai mulți tineri au găsit puii unui animal sălbatic, chiar în apropiere de locuințele oamenilor. S-a întâmplat într-un sat din Mureș.
05.03.2024 | 20:36
Descoperirea socanta facuta de sase tineri chiar langa satul din Mures unde locuiesc Au gasit puii unui animal salbatic intro groapa
Puii unui animal sălbatic, găsiți în apropiere de casele oamenilor. colaj Fanatik/ Foto captură Observator News
ADVERTISEMENT

Câțiva tineri au făcut o descoperire șocantă lângă un sat din județul Mureș, chiar la câțiva metri de locuințele oamenilor. În timpul unei plimbări, șase bărbați au găsit puii unui animal sălbatic. Au anunțat vecinii și autoritățile.

Puii unui animal sălbatic, găsiți chiar în apropiere de locuințele oamenilor

S-a întâmplat în localitatea Iclandul Mare, din județul Mureș. Șase tineri au descoperit bârlogul unei ursoaice. Din fericire, în momentul respectiv se aflau doar puii animalului în „groapă”, care au fost filmați de localnici.

ADVERTISEMENT

Ursoaica nu se afla în vizuină, însă oamenii din zona respectivă se tem că animalul ar putea ataca, mai ales că bârlogul se află la circa 500 de metri de casele lor. În apropiere sunt și fermele localnicilor.

„Acolo sunt animale. Aici sunt vaci, porci, acolo tot aşa, oi, vaci, porci. Normal că ursoaica caută de mâncare, caută la pui”, au declarat localnicii pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

Mai mult, cei care locuiesc în apropiere de zona cu pricina spun că, în ultima perioadă, au auzit urletele fiarelor sălbatice. Spun că le este teamă că urșii le vor ataca animalele, culturile sau chiar pe ei.

Localnicii au sesizat autoritățile

După descoperirea șocantă, tinerii au dat de știre localnicilor din Iclandul Mare, dar și autorităților. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Mureș anunță că instituțiile abilitate au fost informate.

ADVERTISEMENT

„Poliţiştii secţiei 12, Poliţie rurală Ludoj au informat instituţiile abilitate pentru desfăşurarea activităţilor specifice conform competenţelor acestora”, a transmis Aurica Mate, purtător de cuvânt IPJ Mureș, potrivit sursei citate.

În ultimii ani, urșii își fac apariția, tot mai des, în apropiere de locuințele oamenilor, după ce habitatul natural al acestora a fost distrus. Animalele caută mâncare în alte locuri și ajung să atace gospodăriile cetățenilor.

ADVERTISEMENT

Ba chiar, atacurile asupra oamenilor s-au înmulțit tot din această cauză. În decembrie 2023, doi vânători din Bistrița-Năsăud au ajuns la spital după ce au dat nas în nas cu un urs, în localitatea Milaș.

 

ADVERTISEMENT
Tags: