News

Descoperirea făcută de un polițist în parcarea unui centru comercial din Pitești. Ce se afla într-o geantă uitată

Întâmplare inedită Pitești. O geantă suspectă fost descoperită de un polițist aflat la cumpărături într-un centru comercial
27.02.2024 | 21:28
Descoperirea facuta de un politist in parcarea unui centru comercial din Pitesti Ce se afla intro geanta uitata
O geantă cu 15.000 de euro a fost găsită de un polițist din Pitești. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un polițist aflat în timpul liber a descoperit o geantă abandonată în parcarea unui complex comercial din Pitești. La verificarea geții a fost surprins să găsească în interior o sumă substanțială de bani, de aproximativ 15.000 de euro.

Geantă cu 15.000 de euro, descoperită de un polițist

Departamentul de Poliție Județean (IPJ) Argeș a adus la cunoștința publicului incidentul în care a fost implicat polițistul, oferind detalii despre modul în care acesta a gestionat situația:

ADVERTISEMENT

„Având în vedere experienţa poliţistului, de investigare a faptelor contra patrimoniului, care l-a făcut să îşi dea seama foarte repede că obiectul în cauză a fost uitat, nu a stat pe gânduri şi a luat geanta, chiar dacă îşi asuma în acest fel o sarcină în plus.

Poliţistul a dus geanta la sediul secţiei unde lucrează, care arondează şi locul în care obiectul a fost găsit, unde, împreună cu colegii, a verificat conţinutul bagajului, găsind suma de aproximativ 15.000 de euro, precum şi alte obiecte în baza cărora a putut stabili identitatea deţinătoarei de drept”, potrivit comunicatului transmis de IPJ Argeș.

ADVERTISEMENT

 Cui aparținea geanta plină cu bani

În scurt timp după descoperirea geții, polițistul a reușit să identifice adresa de domiciliu a proprietarei, care se afla în comuna Bascov. Pe baza informațiilor furnizate de aceasta, care au confirmat fără echivoc că geanta și conținutul ei îi aparțineau, polițistul a luat imediat măsuri pentru a-i restitui obiectul pierdut.

„Femeia de 45 de ani a avut astfel parte de o mare bucurie. Felicitări comisarului şef de poliţie Bunescu Valentin Alin, din cadrul structurii de investigaţii criminale a Secţiei 2 Poliţie Piteşti, pentru modul în care a ales să îşi îndeplinească datoria de om şi de poliţist”, a mai precizat IPJ Argeş.

ADVERTISEMENT

Incident similar în Giurgiu

În urmă cu doi ani de o întâmplare asemănătoare a avut parte și un jandarm din Giurgiu. Omul legii se afla și el în timpul liber, când a descoperit o geantă plină de bani, carduri bancare, un laptop și documente personale, care era abandonată în coșul de cumpărături din parcarea unui hipermarket din municipiul Giurgiu.

Proprietarul geții, care renunțase la orice speranță de a o mai recupera, a fost identificat și contactat de către jandarm pe baza documentelor găsite în geantă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, bunurile pierdute au fost restituite de către jandarm proprietarului, care și-a exprimat recunoștința și aprecierea față de acest gest umanitar.

ADVERTISEMENT