News

Descoperirea șocantă a unui muncitor. Ce a găsit în timp ce renova un apartament, a anunțat imediat poliția

Descoperirea cu adevărat uimitoare a unui muncitor care renova un apartament. Nu a stat pe gânduri și a alertat poliția.
15.04.2023 | 10:54
Descoperirea socanta a unui muncitor Ce a gasit in timp ce renova un apartament a anuntat imediat politia
Descoperirea șocantă a unui muncitor din Germania făcută în timp ce renova un apartament. Sursa foto: Wikipedia.org
ADVERTISEMENT

Descoperirea șocantă a unui muncitor din Germania. În timp ce renova un apartament din Heidelberg, un oraș din regiunea Baden-Württemberg, sud-vestul statului german, acesta a găsit o adevărată comoară.

Descoperirea șocantă a unui muncitor din Germania făcută în timp ce renova un apartament

Un tânăr de 29 de ani din Germania a fost martorul unei descoperiri de excepție. Chemat să renoveze un apartament care tocmai fusese eliberat de proprietar, acesta a găsit în locație ceva cu care nu te întâlnești zilnic.

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat în Vinerea Mare la catolici, pe 7 aprilie. În momentul în care a ajuns cu lucrarea la o gură de aerisire, tânărul a găsit aici o comoară ascunsă, la propriu.

Mai exact, în locație se aflau mai multe lingouri de aur și monede. Valoarea totală a comorii: circa 135.000 de euro. În primă fază, nimeni nu a știut cui aparțin aceste obiecte și cum au ajuns acestea acolo.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe involuntarul ”descoperitor”, acesta nu a profitat de această avere și a sunat imediat la poliție. După câteva zile, pe 12 aprilie, oamenii legii au aflat cui aparținea aurul ascuns.

E vorba de un bătrân de 90 de ani internat în azil. Se pare că acesta uitase complet de comoară. O ascunsese în apartamentul său cu mulți ani în urmă, a transmis poliția din Heidelberg, citată de publicația Tagesspiegel.

ADVERTISEMENT

Philipp Kiefner, purtătorul de cuvânt al poliției germane, a declarat pentru jurnaliști că ”Lingourile de aur de două kilograme valorează în jur de 60.000 de euro fiecare, iar monedele în jur de 15.000 de euro”.

Ce se va întâmpla cu această comoară

Reprezentanții poliției au mai precizat că proprietarul acestei averi nu poate să dea declarații, la cei 90 de ani ai săi: ”Tutorele său legal nu vede nicio șansă din cauza vârstei sale înaintate”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției.

ADVERTISEMENT

Aurul îi aparține și îl va primi înapoi. Tutorele legal îl va lua în custodie pentru el”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al poliției. În ceea ce-l privește pe tânărul care a găsit comoara, nu se știe dacă el va fi recompensat. Poliția germană a anunțat că va trebui să se analizeze din punct de vedere juridic dacă muncitorul va primi o recompensă.

ADVERTISEMENT
Tags: