Life

Desertul care slăbește, recomandat de Andreea Monteiro de la “Master Chef”

25.09.2020 | 23:35
Desertul care slabeste recomandat de Andreea Monteiro de la Master Chef
Finalista de la MasterChef vă propune o rețetă de budincă cu care puteți slăbi
ADVERTISEMENT

Andreea Monteiro, specialista în nutriție și fitness, vă învață cum puteți să slăbiți prin intermediul unui desert foarte delicios.

Este vorba despre o budincă ce se prepară în doi timp și trei mișcări și care vă poate pune pofta de dulce în cui, dacă vă aflați la dietă.

ADVERTISEMENT

Finalista show-ului Master Chef, de la PRO TV, vă invită să încercați rețetă savuroasă. Este vorba despre un desert tropical, o rețetă de budincă cu chia, lapte de cocos și ananas.

Idee delicioasă de desert de la Andreea Monteiro. Cum se prepară budincă cu care slăbești

Desertul cu lapte de cocos și ananas reprezintă o combinație atât de simplă, cu doar 3 ingrediente, cremoasă și răcoritoare, care să facă deliciul oricui.

ADVERTISEMENT

Această budincă poate fi consumată atât ca mic dejun, gustare, cât și ca desert și vine cu o combinație de grăsimi bune, fibre și calorii negative. În procesul de slăbire poate fi consumat ca mic-dejun sau gustare, de aproximativ 2-4 ori pe săptămâna, câte o porție.

Desertul care slăbește, recomandat de Andreea Monteiro de la “Master Chef”
Desertul propus de Andreea Monteiro ajută la slăbire și are puține calorii

Laptele de cocos îi va oferi cremozitate, fiind un ingredient foarte bine cotat datorită conținutului de vitamina B3, fier, grăsimi bune care favorizează pierderea în greutate și nu conține lactoză.

ADVERTISEMENT

Un alt ingredient minune în procesul de slăbire este ananasul, care prin aportul de enzime digestive și cantitatea foarte mare de fibre este considerat un aliment cu calorii negative. Asta deoarece corpul nostru consumă mai multe calorii ca să-l digere decât conține acest fruct.

Semințele de chia au un puternic efect antioxidant, îmbunătățesc digestia, reglând tranzitul și favorizează slăbirea. Prin conținutul foarte scăzut de calorii, dar și prin aportul foarte mare de fibre, chia își mărește foarte mult volumul, oferă sațietate și energie. Iată cum se prepară desertul propus de Andreea Monteiro.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru 2 porții din budinca cu care slăbești:

  • 250 ml lapte de cocos (o cană)
  • ¼ cană semințe de chia
  • 1 cană ananas proaspăt, congelat sau din conservă
  • 20 ml suc de ananas

Mod de prepararare pentru rețeta de budincă delicioasă cu care slăbești

Se încorporează semințele de chia cu laptele de cocos, amestecând din cand în când timp de 20 de minute. După care se adaugă sucul de ananas și se pune în pahare. Ananasul poate fi dat prin blender sau încorporat bucațele în budincă.

Această budincă are 278 de calorii și este destul de bogată și în fibre, având valori nutriționale recomandate celor aflați la dietă, dar în căutarea unui desert ideal.

ADVERTISEMENT