News

Despăgubirile din dosarul Colectiv, amânate de ISU și PS 4. Ciolacu are două soluții pentru familiile victimelor. Update

Președintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, i-a acuzat recent pe reprezentanții ISU și ai Primăriei Sectorului 4 că amână plata despăgubirilor din dosarul Colectiv.
13.07.2022 | 08:25
Despagubirile din dosarul Colectiv amanate de ISU si PS 4 Ciolacu are doua solutii pentru familiile victimelor Update
Din cauza incendiului de la Colectiv au murit 65 de persoane. Foto: facebook.com/colectivGTG3010
ADVERTISEMENT
13-07-2022
08:52

Ciolacu: Sunt convins că premierul va înţelege necesitatea unei decizii rapide

Marcel Ciolacu a reacționat în urma mesajului publicat de Eugen Iancu și a subliniat că familiile victimelor incendiului de la Colectiv vor primi urgent despăgubirile în valoare de 64 milioane de euro.

Astfel, cel care este și președintele Camerei Deputaților a transmis că există două variante de rezolvare a problemei semnalate de președintele Asociației Colectiv GTG 3010.

Mai departe, liderul social-democraților a dezvăluit că ministrul finanţelor va solicita remedierea situației, context în care speră că va exista înțelegere și din partea prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Ministrul finanţelor va solicita, în şedinţa de guvern de astăzi, luarea unei decizii astfel încât familiile victimelor din dosarul Colectiv să primească urgent despăgubirile stabilite de instanţă.

Oamenii aceştia atât de crunt loviţi de soartă nu trebuie umiliţi! Există două variante de rezolvare a problemei astfel încât instituţiile statului desemnate de justiţie cu plata despăgubirilor civile să primească fondurile necesare pentru efectuarea plăţilor.

Sunt convins că premierul va înţelege necesitatea unei decizii rapide astfel încât familiile victimelor de la Colectiv să vadă din partea statului, după atâţia ani de chin, corectitudine şi umanitate!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu a explicat modul în care instituțiile citate încearcă să amâne plata celor 64 de milioane de euro, valoarea despăgubirilor stabilite de judecători prin decizie definitivă, la finalul procesului Colectiv.

Despăgubirile din dosarul Colectiv, partea a doua

Amintim că la trei săptămâni după ce a suferit arsuri în incendiul de la Colectiv, fiul lui Eugen Iancu a murit la 22 de ani, din cauza unor infecții nosocomiale. Ulterior, Eugen Iancu a înființat Asociația Colectiv GTG 3010 pentru a monitoriza anchetele despre tragedia din Colectiv și pentru a sprijini supraviețuitorii.

ADVERTISEMENT

Marți seara, acesta a anunțat că reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ai Primăriei Sectorului 4 au găsit o metodă pentru amânarea plății despăgubirilor.

În prim-plan apare depunerea unor contestaţii la solicitările executorilor. Conform spuselor lui Eugen Iancu, la Judecătoria Sectorului 4 ar urma să fie deschise astfel 1.600 de dosare noi.

ADVERTISEMENT

Câte 800 din partea ISU și 800 din partea PS 4. Pus în fața acestei situații, părintele care și-a pierdut copilul în incendiul de la Colectiv a lansat acuzații dure la adresa celor două instituții.

Iohannis, Ciucă și Ciolacu, invitați să intervină

De asemenea, acesta a cerut intervenția celor mai importanți decidenți, printre care se află președintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu. Totodată, Iancu a solicitat și intervenția ministrului finanțelor, Adrian Câciu.

ADVERTISEMENT

În același context, Președintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010 cere efectuarea unui control din partea experților Curții de Conturi, pentru a constata cum au fost cheltuiți banii publici.

”(…) Ce au ales însă cele două instituţii, ISU şi Primăria S 4 să facă? O golănie, o mârlănie de cea mai joasă speţă. Au depus contestaţii la solicitările executorilor, cum că ei nu ştiau, nu au primit documente, au fost luaţi nepregătiţi. 

ADVERTISEMENT

Vă daţi seama? 1600 de noi dosare deschise. Doar motivarea hotărârii din Dosarul Colectiv are 1.096 de pagini. Deci un dosar complet are, să zicem, 1.200 de pagini…

Înmulţit cu 1.600 de dosare, ajungem în jurul a 2 milioane de coli A4 tipărite, capsate, îndosariate şi prezentate instanţei cu scopul urmărit de a amâna plăţile pentru că, nu-i aşa, ISU şi Primăria S4 nu ştiau de Dosarul Colectiv”, a transmis Eugen Iancu.

 

ADVERTISEMENT
Tags: