Sport

Destănuire emoționantă a lui Gianluca Vialli: „Mi-e frică să mor, dar boala nu înseamnă doar suferință”

Fostul atacant italian Gianluca Vialli, care de 3 ani și jumătate luptă pentru a învinge cancerul, a declarat că boala nu înseamnă doar suferință, dar recunoaște că îi este frică de moarte.
10.03.2022 | 07:49
Destanuire emotionanta a lui Gianluca Vialli Mie frica sa mor dar boala nu inseamna doar suferinta
Gianluca Vialli are parfte și de momente frumoase în viață, chiar dacă suferă de cancer din noiembrie 2018. Sursa foto: thesun.co.uk
ADVERTISEMENT

Gianluca Vialli, fostul atacant din anii ’90 al echipelor Sampdoria, Juventus sau Chelsea, duce, de 3 ani și jumătate, lupta pentru a învinge cancerul. El este unul dintre foștii mari jucători italieni invitați să participe la un documentar realizat de Netfix.

Gianluca Vialli se teme de moarte, dar este încântat că va putea afla ce este ‘dincolo’

Prezentatorul italian de televiziune Alessandro Cattelan este gazda unui documentar de 6 episoade realizat de Netfix. Printre invitați se află foștii atacanți italieni Gianlucca Vialli și Roberto Baggio.

ADVERTISEMENT

Cotidianul corrieredellosport.it, preluând săptămânalul Oggi, a publicat câteva dintre destănuirile emoționante făcute de Vialli, fost atacant al echipelor Cremonese, Sampdoria, Juventus și Chelsea.

Mi-e frică să mor, recunosc. Nu știu când se va ‘stinge lumina’ și nici ce va fi dincolo. Dar, pe de altă parte, sunt încântat că voi putea să aflu”, a declarat Gianluca Vialli în cadrul documentarului „O întrebare simplă”.

ADVERTISEMENT

Dar îmi dau seama și că ideea de moarte servește la înțelegerea și aprecierea vieții. Teama de a nu putea duce la bun sfârșit toate lucrurile pe care le doresc este compensată de faptul că sunt super entuziasmat de toate proiectele pe care le am.

Din acest punct de vedere, recunosc că sunt norocos”, a mai declarat Gianluca Vialli, care a marcat 16 goluri în cele 59 de meciuri pe care le-a jucat pentru naționala Italiei.

ADVERTISEMENT

Pentru Gianluca Vialli, boala nu este doar suferință

Fostul atacant al echipelor italiene Cremonese, Sampdoria și Juventus și al celei engleze Chelsea trăiește momente frumoase, chiar dacă din noiembrie 2018 luptă să învingă cancerul.

Boala nu este doar suferință, sunt și momente minunate. Viața – și nu am spus-o eu, dar sunt pe deplin de acord cu afirmația – este formată din 20 la sută din ceea ce ți se întâmplă și 80 la sută din felul în care reacționezi la ceea ce ți se întâmplă.

ADVERTISEMENT

Boala este o bună ocazie să afli multe lucruri despre tine. Asta nu înseamnă, însă, că sunt recunoscător că am cancer”, a încheiat fostul fotbalist italian.

ADVERTISEMENT