Life

Locul magic de lângă România care îți taie răsuflarea. Nu pare real la prima vedere și i-a înnebunit pe turiști

Locul magic aflat lângă România care le taie răsuflarea turiștilor. Pare ireal și are peisaje de vis. Vizitatorii îl adoră.
31.08.2023 | 16:28
Locul magic de langa Romania care iti taie rasuflarea Nu pare real la prima vedere si ia innebunit pe turisti
Un loc incredibil se află în apropiere de România. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde se află locul magic de lângă România care îi fascinează pe turiști. Este foarte vechi, cu o istorie fascinantă. Peisajele sunt unele superbe, care pot să-ți taie răsuflarea.

Locul magic de lângă România care îți taie răsuflarea. Turiștii îl adoră

Dacă nu poți călători prea departe de România, trebuie să știi că există numeroase locuri incredibile lângă țara noastră, la care se poate ajunge destul de ușor.

ADVERTISEMENT

Un astfel de loc se află chiar în Bulgaria, în apropiere de orașul Belogradchik, la poalele munților Balcani din nord-vestul țării. Este vorba despre Fortăreața și pietrele de la Belogradchik.

Fortăreața este înconjurată de stânci care au înălțimi de până la 200 de metri, iar peisajul este unul de vis. Stâncile au tot felul de forme, modelate de vânt și de trecerea timpului, pe parcursul a milioane de ani.

ADVERTISEMENT

În mijlocul peisajului se află Fortăreața Belogradchik, care datează încă din perioada romană târzie. Construcția a fost consolidată de-a lungul timpului , având ziduri masive, ce se potrivesc cu stâncile ce o înconjoară.

Romanii au construit cetatea, care purta numele de Citadelă, pentru a controla drumul, iar rocile reprezentau protecția naturală. Zidurile fortificate au fost construite doar în nord-vest și sud-est.

ADVERTISEMENT

În plus, din vârful acestei fortărețe se poate vedea o priveliște unică asupra munților și văilor. Stâncile ce înconjoară fortăreața reprezintă formațiuni de gresie și conglomerații de rocă. Cele din jurul cetății ajung la 70 de metri.

“În mijlocul acestui peisaj spectaculos se ridică Fortăreața Belogradchik, o construcție care datează din perioada romană târzie și a fost consolidată de-a lungul secolelor.

ADVERTISEMENT

Zidurile sale masive se îmbină perfect cu stâncile din jur, creând o simbioză unică între om și natură. De la vârful fortăreței, priveliștea asupra văilor și a munților împrejurători te lasă fără cuvinte”, a scris, pe Instagram, travel blogger-ul SilTrips.

În acest moment, Fortăreața Belogradchik este una dintre cele mai bine conservate cetăți din Bulgaria. Împreună cu stâncile care se află în jurul ei, cetatea este cel mai important obiectiv turistic al orașului cu același nume.

Pentru a ajunge în această locație, trebuie să știi că sunt aproximativ 400 de kilometri din București, cu mașina. Belogradchik se află, de asemenea, la 54 de kilometri de orașul Vidin, Bulgaria.

ADVERTISEMENT
Tags: