News

Destinația din Europa unde hoții au pus la cale o nouă fraudă. Mii de turiști lăsați fără milioane de euro

Într-o destinație faimoasă din Europa, hoții au pus la cale un nou tip de fraudă. Escrocheria, intitulată ”tableta ieftină”, a lăsat mii de turiști fără milioane de euro.
17.01.2024 | 21:27
Destinatia din Europa unde hotii au pus la cale o noua frauda Mii de turisti lasati fara milioane de euro
Un nou tip de fraudă a făcut ravagii în Europa. Mii de turiști, lăsați fără câteva milioane de euro. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O rețea formată din aproximativ 30 de infractori este la originea unui nou tip de fraudă în Europa. Numai în ultimii doi ani, infractorii au lăsat mii de turiști fără milioane de euro.

Un nou tip de fraudă a făcut ravagii în Europa. Mii de turiști, lăsați fără câteva milioane de euro

De la un an la altul, hoții pun la cale noi și noi modalități prin care încearcă să sustragă sume uriașe de bani de la oameni. În ultimii doi ani, o escrocherie intitulată ”Tableta ieftină” a fost la originea unor lovituri astronomice date de infractori.

ADVERTISEMENT

Din 2022 până în prezent, un grup alcătuit din 33 de indivizi ar fi obținut 4 milioane de euro de pe urma turiștilor bogați din 18 țări. Recent, anchetatorii au confiscat un milion de euro.

Anchetatorii au descins în sudul insulei Tenerife. În luxoasa insulă iberică au fost efectuate zeci de percheziții. Aceasta era zona unde acționau suspecții. Victimele lor erau pensionari cu o situație financiară bună, veniți în vacanță.

ADVERTISEMENT

Cum furau banii de la bogați infractorii. Escrocheria ”Tableta ieftină”, sursă importantă de venituri

Escrocheria acestei bande – ”Tableta ieftină” – a fost una extrem de ingenioasă. Infractorii apăreau în apropiere de magazinele alimentare din și în jurul orașelor Adeje și Arona.

Hoții își atrăgeau victimele cu tablete și telefoane la prețuri de nimic. Oamenii în vârstă veniți pe insulă, care era în marea lor majoritate pensionari cu venituri peste medie care își făceau concediile în Tenerife erau foarte încântați.

ADVERTISEMENT

Aceștia nu ezitau și erau de acord că achite sumele mici pe dispozitive electronice care în mod normal costau mult mai mult. La ”pachet” cu aceste diapozitive, infractorii ofereau și un “serviciu de configurare a dispozitivului“, inclusiv instalarea aplicațiilor, care erau gratuite, scriu cei de la Știridiaspora.

Oamenii de bună credință nu știau însă că, în cadrul tranzacției de vânzare și de instalare, infractorii salvau datele victimelor de pe card. Ulterior, ei începeau să-și transfere sume mari de bani.

ADVERTISEMENT

După ce au părăsit insula din Spania, oamenii au observat că toate conturile le-au fost golite. În ultimii doi ani, prin aceste strategii, infractorii au reușit să obțină sume foarte mari de bani.

Anchetatorii au ridicat un milion de euro numerar. Un alt milion a fost depistat după ce au fost verificate peste 300 de conturi bancare ale hoților. În plus, autoritățile au confiscat 42 de proprietăți, zeci de bijuterii și 17 mașini de lux.

ADVERTISEMENT