Life

Destinația superbă în care turiștilor români li s-a dat interzis: „Fără explicație, fără nimic”

Destinația superbă în care unui grup de turiști români le-a fost interzis accesul. Legea spune că se poate intra și fără viză.
28.12.2023 | 23:45
Destinatia superba in care turistilor romani li sa dat interzis Fara explicatie fara nimic
Destinația superbă unde românii nu au fost primiți. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Destinația superbă în care un grup format din 33 de români nu a fost primit. Conform Ministerului de Externe, locuitorii țării noastre ar avea acces fără vize, dar realitatea este cu totul alta.

Destinația superbă în care românilor le-a fost interzis accesul

Chiar dacă pare incredibil acest lucru, există destinații unde românilor le este interzis accesul cu toate că pe site-ul Ministerului de Externe scrie că nici măcar nu este nevoie de vize pentru a merge în vizită.

ADVERTISEMENT

Printr-o astfel de experiență neplăcută a trecut chiar de sărbători, mai exact pe 26 decembrie, un grup de 33 de turiști români. Aceștia au ajuns cu un vas de croazieră să viziteze teritoriul britanic Tortola, unul dintre cele mai populare din Insulele Britanice Virgine.

Cu toate că nu ar fi trebuit să întâmpine probleme, locuitorii țării noastre au fost respinși și umiliți, lăsați să aștepte timp de 24 de ore pe vas. O româncă aflată la bord a povestit prin ce a trecut.

ADVERTISEMENT

„Vă spun o poveste tristă despre noi, ca români, în Caraibe. Azi dimineață, am ajuns, cu vasul de croazieră, în Tortola, teritoriu britanic, unde ca român nu ai nevoie de viză conform Departamentul Consular – MAE Romania.

Însă doar nouă, celor 33 de români de la bord, ni s-a refuzat accesul pe teritoriul Insulelor Virgine Britanice. Fără explicație, fără nimic. Pașapoarte reținute!

ADVERTISEMENT

Toată lumea a fost primită, mai puțin noi. Am trimis emailuri la MAE, la consulatul român de la Londra, la emigrările din Tortola și le cerem scuze că-i deranjăm, pentru că e Crăciun. Poate, mâine, ne vor primi în St. Kitts and Nevis”, a povestit aceasta, conform adevărul.ro. 

Care ar fi, de fapt, motivul

Deși românii nu au primit o explicație pentru care nu li s-a permis accesul în destinația superbă, femeia a aflat că unii ar folosi acest loc pentru a emigra ilegal în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

„Neoficial, am aflat că unii români au aflat despre o rută prin Caraibe de a intra în USA. Dar, de aici, până să ne interzică pe toți e cale lungă. Și nu vreau să public conversația cu MAE. Pe site-ul MAE încă scrie că, noi, românii, suntem bineveniți și nu avem nevoie de viză. So wrong!

Ca români nu avem ce căuta în Insulele Virgine Britanice, vă zic din pățanie! Am stat în apele teritoriale azi, eu și cei 32 de români umiliți, 24 de ore. Și acum, vasul a plecat! Sper că, mâine, voi fi lăsată să cobor de pe vas”, a continuat românca.

Mulți din cei care au văzut postarea româncei au dezvăluit că lucrurile s-au schimbat considerabil și că în urmă cu 22 de ani era permis accesul pe Insulele Britanice Virgine fără verificări.

„Neplăcută știre, dar mai ales penibilă situația în sine. Un fel de ‘Wellcome de aici’. Și da, e foarte discriminantă”. „Am fost acolo acum 22 de ani. Nu mi-au cerut nici măcar pașaportul când am coborât de pe vas. Și nu eram nici măcar în UE”, sunt doar două dintre comentariile primite.

MAE a reacționat după ce românii nu au fost primiți în destinația superbă

În aceste condiții, Ministerul Afacerilor Interne (MAE) a informat că au fost luate măsuri în regim de urgență pentru a obține informații cu privire la motivul pentru care grupului de români i-a fost interzis accesul pe teritoriul Insulelor Virgine Britanice.

„Consulatul General al României la Londra a întreprins demersuri în regim de urgență pe lângă autoritățile competente din Insulele Virgine Britanice, precum și pe lângă Ministerul Afacerilor Externe britanic (FCDO), în vederea obținerii unor informații relevante cu privire la situația cetățenilor români și a motivelor care au stat la baza nepermiterii intrării pe teritoriul sus-menționat.

Consulatul General al României la Londra monitorizează în permanență evoluția situației fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor, dacă situația o va impune”, a transmis MAE.

ADVERTISEMENT