Life

Destinații de schi în România. Poți merge de Crăciun sau Revelion

Care sunt pârtiile pe care se schiază cel mai bine anul acesta. Pasionații de sporturi de iarnă se pot distra de minune aici
23.12.2023 | 14:48
Destinatii de schi in Romania Poti merge de Craciun sau Revelion
Cele mai bune destinații de schi din România Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Oficial, de ieri, românii au început să se bucure de vacanța de iarnă. Cei mai vrednici dintre ei au ales să facă demult rezervări pentru perioada de Crăciun sau de Revelion. Pentru pasionații sporturilor de iarnă, avem o listă de recomandări cu cele mai bune pârtii unde se poate schia în condiții excelente.

Muntele, principala atracție pentru turiști în sezonul de iarnă

Încă de la începutul lunii decembrie, administratorii de pârtii s-au asigurat că românii au cele mai bune condiții de schiat. Aceasta este una dintre cele mai aglomerate perioade din an, așa că la munte se așteaptă un flux mare de persoane, atât români, cât și turiști.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai populare destinații pentru sărbătorile de iarnă rămâne Valea Prahovei. Anual, mii de români se așează în linie pentru a se bucura de pârtiile de aici.

Cei mai experimentați dintre ei deja cunosc pârtiile faimoase. În topul preferințelor se află Poiana Brașov, Azuga, Bușteni, Predeal și Sinaia, iar lista poate continua

ADVERTISEMENT

Anul acesta, foarte mulți români au ales să își petreacă sărbătorile de iarnă la Sinaia. Aici, se află una dintre cele mai bune zone de schiat din România.

În Sinaia, pasionații sporturilor de iarnă pot găsi 16 pârtii de schi și snowboard, adică un total de 25 de kilometri de pârtie. Ceea ce îi atrage pe mulți în această zonă este faptul că pârtiile dispun de iluminare nocturnă și nu numai.

ADVERTISEMENT

Sinaia se menține și anul acesta în topul preferințelor turiștilor și nu numai

În Sinaia, în permanență, pârtiile sunt întreținute cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială. De asemenea, prezența telescabinelor, a telescaunelor și a telegondolei îi fac pe mulți români să aleagă Sinaia în detrimentul altor destinații mult mai cunoscute de peste hotare.

Cei care schiază de ani buni și au în spate o anumită experiență, știu că cele mai bune pârtii pentru ele sunt Papagal, Carp și Tarle. Însă, la fel de multe opțiuni sunt și pentru începători. Aceștia pot schia fără probleme pe pârtiile Valea Soarelui sau Gondola.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, cei care au vrut să aibă parte de o vacanță pe cinste, au început organizarea ei cu mult timp înainte. De obicei, locurile de cazare se epuizează chiar și cu câteva luni înainte de începerea sezonului de iarnă.

Ca de fiecare dată, hotelierii au pregătit pachete speciale pentru iubitorii de peisaje montane. Chiar dacă prețurile sunt mai piperate decât în anii trecuți, nimeni și nimic nu îi oprește pe români de la distracție.

ADVERTISEMENT