Sport

Detalii de ultimă oră despre accidentații Petrila și Emmers. „Am încercat să nu intervenim chirurgical”

Daniel Niculae, informații extrem de detaliate despre accidentările lui Claudiu Petrila și Xian Emmers. Când vor reveni cei doi pe gazon.
25.01.2024 | 21:23
Detalii de ultima ora despre accidentatii Petrila si Emmers Am incercat sa nu intervenim chirurgical
Daniel Niculae a oferit noi detalii despre accidentările lui Claudiu Petrila și Xian Emmers. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Claudiu Petrila va mai lipsi o perioadă de pe gazon, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Nici mijlocașul belgian Xian Emmers nu trece însă prin clipe mai bune. Dezvăluirile lui Daniel Niculae la „Suflet la rapidist”.

Daniel Niculae a dezvăluit care e situația medicală a lui Claudiu Petrila și Xian Emmers: „S-a procedat foarte bine la amândoi”

Victor Angelescu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre starea fizică în care se află Claudiu Petrila și Xian Emmers, doi dintre cei mai importanți jucători ai Rapidului. Daniel Niculae a oferit apoi informații suplimentare în cadrul emisiunii „Suflet de rapidist”, care se transmite LIVE doar pe FANATIK.RO în fiecare marți de la ora 13:30.

ADVERTISEMENT

Președintele „alb-vișiniiilor” a fost extrem de surprins de gravitatea accidentării jucătorului împrumutat de la CFR Cluj: „Claudiu, chiar dacă părea cea mai ușoară dintre accidentările suferite de el, Albion Rrahmani și Xian Emmers, s-a dovedit că nu este așa și că a fost și ceva mai gravă. 

Pentru că n-a fost o simplă ruptură musculară. A fost într-o zonă unde se bifurcă. Nu cunosc foarte bine termenii, dar într-o zonă unde mușchiul se bifurcă și unde te refaci foarte, foarte greu”.

ADVERTISEMENT

Robert Niță a divulgat și el cum a încercat Rapid să îl trateze pe unul dintre cei mai promițători tineri din SuperLiga: „Am înțeles că ați comunicat și cu Marijana în Serbia, ați întrebat și prin Finlanda dacă se poate opera…”.

Daniel Niculae îi asigura însă pe suporteri că Rapid a luat cea mai bună decizie în privința lor: „Am încercat și varianta de operație, dar am vorbit și cu jucătorul, pentru că totuși contează foarte mult și părerea lui. Am încercat să nu intervenim chirurgical, atât la el cât și la Xian. Cred că s-a procedat foarte, foarte bine la amândoi”.

ADVERTISEMENT

Daniel Niculae a explicat situația complicată a lui Xian Emmers: „Sper fără intervenție”

Xian Emmers ar putea ajunge însă în cele din urmă pe masa de operație: „Din păcate, când a încercat să reintre normal, să lovească mingea, Xian a resimțit dureri și acum se află în Belgia, unde parcurge iarăși o perioadă de recuperare. Sperăm să ajungă să revină cât mai repede pe teren. 

Sper fără intervenție, dar din câte m-am consultat cu staff-ul medical, pentru că e o întreagă poveste, apoi colaborăm și cu alți doctori cărora le mulțumim pe această cale. Sper să nu fie nevoie de acea intervenție chirurgicală.

ADVERTISEMENT

Oricum, recuperarea lui la va dura. Acum sper ca cei care se ocupă să ia decizia cea mai bună și să revină cât mai repede pe teren. În cel mai bun caz cred că ne vom putea baza pe el la începutul lui aprilie”.

Când revine Claudiu Petrila pe teren: „E clar că va avea mult de recuperat”

Oficialul Rapidului a încercat să umble la mentalul lui Petrila: „Claudiu, chiar am alergat puțin cu el în cantonament ca să îi ridic moralul, să simtă că poate alerga și el mai repede decât un hodorog ca mine. Era fericit că începe să atingă balonul. 

Odată cu revenirea echipei și-a mai făcut încă un examen medical și rezultatele au fost pozitive. Ușor-ușor va fi integrat în programul echipei. Sperăm să îl avem la începutul lui februarie, spre mijlocul lunii, să fie la capacitate maximă”.

Daniel Niculae îl vede în lotul pentru Euro: „Un jucător pe care îl vedeam titular”

Daniel Niculae consideră  că în ciuda accidentării, Petrila ar putea fi convocat în lotul pentru Euro 2024, deși are un singur meci la naționala mare: „E clar că va avea mult de recuperat. Știi foarte bine că atunci când revii după o accidentare îndelungată ai nevoie de timp și trebuiesc pașii făcuți mărunți și fără grabă. E un tip care a muncit foarte, foarte mult.

Un jucător pe care îl vedeam titular la echipa națională. Sunt ferm convins că are foame de rezultate și că va reveni mai puternic. Și de ce nu, dacă va face lucrurile cum trebuie și își va reveni cel puțin la forma pe care ne-a arătat-o în toamnă, sper că poate să facă parte și din lotul pentru Euro”.

Directorul de imagine al Rapidului, Lucian Ionescu, s-a plâns și el de problemele de loc cu care se confruntă „giuleștenii”: „Mă gândeam ce ghinion avem noi cu accidentările la Rapid. Orice accidentare trebuie să fie gravă.

Să ne gândim că la Petrila nici măcar nu a fost un fault la acel meci. E doar atins. Aici cred că e vorba și de ghinion. Parcă e prea mult. La fel Albion. Joacă cu ospătarii ăia și trebuie să îi rupă piciorul”. 

Daniel Niculae, explicații pentru accidentarea lui Claudiu Petrila

ADVERTISEMENT