News

Detalii înfiorătoare ale medicilor despre soprana Maria Macsim Nicoară: “Posibil să nu mai vorbească niciodată”

05.06.2020 | 11:46
Detalii infioratoare ale medicilor despre soprana Maria Macsim Nicoara Posibil sa nu mai vorbeasca niciodata
ADVERTISEMENT

Medicii care se ocupă de caz au oferit câteva detalii înfiorătoare despre soprana Maria Macsim Nicoară! Conform doctorilor, aceasta ar fi ieșit din comă, dar starea ei este una gravă în continuare. Este semi-conștientă, nu poate să vorbească și nici măcar nu urmărește cu privirea având și un deficit motor.

Detalii înfiorătoare ale medicilor despre soprana Maria Macsim Nicoară!

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi rămân rezervați și o monitorizează în continuare cu atenție pe mezzosoprană. În acest moment, femeia se află internată la Anestezie şi Terapie Intensivă. Medicii spun că aceasta o să rămână spitalizată până când starea ei se va ameliora.

ADVERTISEMENT

Lucrul acesta presupune să nu mai existe absolut deloc riscuri vitale. În acel moment, doctorii își vor da acceptul ca ea să fie transferată într-un centru de recuperare, acolo unde o să continue tratamentul și toate procedurile care se aplică într-o asemenea situație.

Medicii spun că este posibil ca soprana să nu mai vorbească niciodată

„Acum este greu să spunem care ar fi şansele de recuperare, în general asta se poate evalua după un an de zile de tratament şi recuperare, iar aici nu vorbim doar de recuperare neuro-motorie, ci inclusiv de recuperarea vorbirii.

ADVERTISEMENT

Având în vedere traumatismul suferit, probabil va recupera parţial din funcţiile motorii, nu ştim însă dacă şi cele cognitive.

Există în permanenţă şansa să facă o complicaţie din cauza statului prelungit la pat, să facă infecţii, escare“, a precizat un medic din cadrul Spitalului de Neurochirurgie, conform celor de la ziaruldeiași.ro

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că Maria Macsim Nicoară se află internată la Spitalul de Neurochirurgie de aproape o lună. În dimineața zilei de 10 mai, aceasta a fost preluată de acasă de un echipaj SMURD care a intubat-o pe loc şi a transportat-o la unitatea medicală pentru o intervenţie chirurgicală de urgență.

Din păcate, la sosirea în spital, s-a constatat că femeia a suferit un traumatism cranio-cerebral, posibil prin cădere pe scări.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse judiciare, s-a stabilit că interpretă de muzică clasică consumase băuturi alcoolice în ziua respectivă, atât în vizită la rude, cât și acasă. Așa se face că avea o alcoolemie de cel puțin 2 la mie în momentul tragicului accident.

„Din cauza alcoolemiei mari, corpul nu se mai poate apăra, să reacţioneze, în sensul să se ţină de ceva, cum ar fi o balustradă. Sau să se apere cu mâinile, în momentul căderii.

De asemenea, este posibil să nu fi simţit durere foarte mare imediat după cădere, din cauza alcoolului care i-a amorţit simţurile, iar capacitatea de autoapărare a organismului s-a diminuat considerabil”, a explicat un medic legist pentru sursa anterior citată

 

ADVERTISEMENT