Sporturi

Detalii terifiante din relația Nadia Comăneci – Nicu Ceaușescu: „Nu era dragoste între ei, o abuza”

28.11.2020 | 12:36
Detalii terifiante din relatia Nadia Comaneci  Nicu Ceausescu Nu era dragoste intre ei o abuza
Detalii terifiante din relația Nadia Comăneci - Nicu Ceaușescu: „Nu era dragoste între ei, o viola”
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii italieni au scris despre presupusa relație dintre Nadia Comăneci și Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu. Ei susțin că fosta gimnastă a fost supusă unor abuzuri oribile. 

De Ziua Mondială Împotriva Violenței Domestice, italienii au adus în discuție subiectul unei relații despre care se presupune că a existat între Nadia și Nicu Ceaușescu în perioada anilor 70-80.

ADVERTISEMENT

Deși Nadia Comăneci a negat această relație în trecut, jurnaliștii italieni vin cu noi detalii șocante și susțin că sportiva a fost forțată chiar să avorteze pe parcursul relației abuzive cu Ceaușescu.

Detalii terifiante din relația Nadia Comăneci – Nicu Ceaușescu: „Își stingea trabucul pe pielea ei”

Nicu Ceaușescu, fiul fostului dictator îndepărtat de la putere în 1989, a murit în 1996. Apar, însă, noi detalii despre personalitatea sa și despre abuzurile pe care le-ar fi comis. Victimă i-ar fi căzut și marea gimnastă Nadia Comăneci.

ADVERTISEMENT

Italienii de la Calcio Mercato prezintă povestea relației dintre cei doi, iar portretul pe care i-l fac lui Ceaușescu este unul îngrozitor.

„Cunoscut drept ‘prințul’, băiatul care avea cu zece ani mai mult decât Nadia era considerat succesorul natural al tatălui său. Era afemeiat, alcoolic, violent și obsedat de jocurile de noroc. Nicu nu putea rata nimic și nimeni nu avea cum să îl refuze. Cel mai bine era să nu-ți iasă în cale. 

ADVERTISEMENT

Din păcate, Nadia Comăneci nu a scăpat de atenția lui și a stat în captivitate timp de patru ani la reședința familiei Ceaușescu. Elena, mama lui Nicu, nu o lăsa să iasă decât pentru a se antrena și pentru a participa la competiții. Apoi, seara, „iubitul oficial”, care era de fapt călăul ei, venea de fiecare dată beat.

Nu exista dragoste între ei în pat, erau adevărate violuri intercalate cu tot felul de metode de tortură. Ceaușescu își stingea trabucurile pe pielea Nadiei. Corolarul acestui iad a fost reprezentat de un avort”, susține publicația italiană.

ADVERTISEMENT

A reușit să fugă din țară. Fosta gimnastă a refuzat să comenteze

Conform aceleiași surse citate, calvarul prin care a trecut Nadia Comăneci a luat sfârșit de abia în anul 1980 și, culmea, ocazia a fost reprezentată de o altă umilință la care sportiva a fost supusă. Se întâmpla la Moscova, în 1980.

Pe parcursul Jocurilor Olimpice, jurul sovietic ar fi favorizat sportivele din URSS și ar fi nedreptățit-o crunt pe Nadia Comăneci, care a fost „furată de medalii de către un juriu corupt care a favorizat sportivele sovietice într-o manieră rușinoasă”. Italienii susțin că acela a fost momentul care a determinat-o pe Nadia să fugă din țară.

„Fix atunci a decis tânăra campionă româncă să fugă. A traversat granița ca un refugiat. A ajuns la Viena, iar de acolo a zburat în Statele Unite, unde și-a luat cetățenia americană și s-a căsătorit cu Burt Conner, atlet care era îndrăgostit de ea încă din timpul Olimpiadei de la Montreal.

Într-un interviu pentru NBC, acordat imediat după ce a împlinit 59 de ani, Nadia a refuzat să vorbească despre perioada în care a fost prizonieră la palatul familiei Ceaușescu”, mai scriu italienii.

Ce spunea Nadia Comăneci în 2005 și detaliile confirmate și de mama fostei sportive

În 2005, publicația Tampa Bay Times cita revista Life, căreia Nadia Comăneci îi acordase un interviu în care vorbise despre abuzurile la care se presupune că ar fi supus-o Nicu Ceaușescu. Fosta gimnastă a dezmințit atunci toate informațiile referitoare la violențele la care a fost supusă.

În schimb, mama ei nu s-a ferit să ofere detalii extrem de explicite despre patimile îndurate de Nadia în casa familiei Ceaușescu. Ștefania-Alexandrina Comăneci a vorbit tot în 2005 pentru Reuters.

„Nadia era la mila lui Nicu Ceaușescu. După ce s-a retras din gimnastică, a avut nevoie de un loc de muncă. Asta pentru că rămăsese fără bani după ce toate câștigurile sale fuseseră furate de familia Ceaușescu. Nicu a început să o sune acasă, venea la noi la ușă beat. Apoi a început să o amenințe și i-a tăiat toate veniturile.

A refuzat toate avansurile lui, dar până la urmă a trebuit să cedeze. După una dintre vizitele sale la Sibiu, unde Nicu era șeful filialei regionale a Partidului Comunist, Nadia mi-a arătat vânătăile pe care le avea pe coapse. În timpul unei alte întâlniri, Nicu i-a smuls unghiile. Nadia mi-a zis că suferise de o infecție și de aia i-au căzut unghiile, doar ca să nu mă supere”, a spus mama fostei gimnaste.

ADVERTISEMENT