Life

Detaliul banal care îți dublează factura la curent. Ce trebuie să facă neapărat românii cu centrale termice în casă sau apartament

Detaliul care îți salvează portofelul. Ce trebuie să faci dacă ai centrală termică și nu vrei să plătești facturi uriașe la curent
30.11.2023 | 16:16
Detaliul banal care iti dubleaza factura la curent Ce trebuie sa faca neaparat romanii cu centrale termice in casa sau apartament
Cum să scapi de facturile uriașe la curent Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

De mai bine de un an de zile, mulți români au fost luați prin surprindere de facturile la curent. În această perioadă, centralele termice sunt principalul consumator de energie. Însă, nu mulți cunosc detaliul care, de cele mai multe ori, dublează factura la curent.

Toți românii cu centrale termice trebuie să pună asta în aplicare

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că facturile la curent au explodat în ultima vreme. Milioane de români se tem că iarna aceasta vor avea sume imense de plătit la curent. Cei care au centrale termice acasă sunt cei mai panicați, având în vedere că acestea sunt un cosumator destul de mare.

ADVERTISEMENT

Totuși, pentru a evita dublarea facturilor la curent, există un anumit aspect care vă poate salva de această neplăcere. Pentru a nu plăti sume imense la finalul lunii, tot ce trebuie să faceți este să țineți cont de un lucru banal.

Cei mai mulți români care au centrale termice nu cunosc modalitatea ideală de folosire a acestor. În primul rând, orice centrală termică trebuie ajustată astfel încât să emite temperatura ideală pentru locuință.

ADVERTISEMENT

Gestionarea eronată a termostatului este principala greșeală pe care milioane de români care au centrale termice o fac. Termostatul trebuie reglat la o temperatură medie recomandată, nicidecum la temperaturi mari care provoacă disconfort termic.

Detaliul pe care nu multă lume îl cunoaște despre termostate

Potrivit celor de la OMS, există un prag standard al temperaturilor recomandate pentru locuințele cu centrale termice. Astfel, este de preferat ca temperatura din casă să nu fie niciodată mai mică de 18 grade, inclusiv pe timp de iarnă.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, există și un prag maxim al temperaturilor. Se recomandă ca termostatul centralei termice să fie reglat la o temperatură maximă cuprinsă între 22 și 25 de grade Celsius.

Aceste temperaturi recomandate de OMS se ajustează în funcție de fiecare cameră din locuință. Astfel, în dormitor, unde oamenii stau cel mai mult pe timpul nopții, se recomandă temperaturi între 16 și 19 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În living, acolo unde majoritatea familiilor petrec cel mai mult timp, temperaturile trebuie să fie un pic mai ridicate. Aici, termostatul trebuie să arate între 20 și 22 de grade Celsius.

Cei care au centrale termice trebuie să știe că există temperaturi specifice pentru hol, baie și bucătărie. Astfel, în bucătărie sunt recomandate 20 de grade, iar în baie între 22 și 24 de grade Celsius. Pe hol trebuie să se resimtă maxim 18 grade.

ADVERTISEMENT
Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Și-a luat bagajele și a plecat: decizia lui Radu Drăgușin, la o lună...
Și-a luat bagajele și a plecat: decizia lui Radu Drăgușin, la o lună de la transferul la Tottenham
Medic român, anchetat în UK pentru ce le făcea băieților în cabinet, pentru...
Medic român, anchetat în UK pentru ce le făcea băieților în cabinet, pentru „plăceri sexuale”. Acum lucrează în România
Un activist rus susține că Alexei Navalny a fost ucis cu o tehnică...
Un activist rus susține că Alexei Navalny a fost ucis cu o tehnică KGB: „Se întâmplă în câteva secunde, dacă agentul e unul experimentat”
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
Bătrâna de 85 de ani care a provocat un accident cu 3 morţi...
Bătrâna de 85 de ani care a provocat un accident cu 3 morţi în 2019, condamnată
„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple....
„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple. Ce ar trebui să faceți dacă se udă telefonul, de fapt?
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt...
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt pe bărbații care l-au omagiat pe opozant
Scandal uriaș la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a întrebat dacă una dintre...
Scandal uriaș la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a întrebat dacă una dintre victime este în sală. Reacția imeediată a tatălui
Ultimele informații despre Ioana Băsescu. Ce se întâmplă, de fapt, cu fiica fostului...
Ultimele informații despre Ioana Băsescu. Ce se întâmplă, de fapt, cu fiica fostului președinte
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Andreea Mantea, anunţ cu ochii în lacrimi: „Cât să stau să plâng, cât...
Andreea Mantea, anunţ cu ochii în lacrimi: „Cât să stau să plâng, cât să stau să sufăr? Trebuia să-mi văd de viață”
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă...
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă e prezent și studentul ucis în accidentul de la 2 Mai
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care...
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care nimeni nu se aștepta