Life

Ce trebuie să știe toți clienții ENEL și E.ON cu centrale termice de apartament. Pot ajunge să plătească și mii de euro la factură

Românii care au centrale termice de apartament este musai să știe acest lucru. Ce se va întâmpla din această iarnă? Anunțul de ultimă oră pentru clienții ENEL și E.ON!
27.11.2023 | 06:59
Ce trebuie sa stie toti clientii ENEL si EON cu centrale termice de apartament Pot ajunge sa plateasca si mii de euro la factura
Ce trebuie să știe toți clienții ENEL și E.ON cu centrale termice de apartament/ sursa foto: piesecentrale.ro
ADVERTISEMENT

Anunț de maximă importanță pentru toți clienții ENEL și E.ON! Persoanele care au centrale de apartament și au semnat un contract cu cele două companii de furnizare a energiei electrice trebuie să știe că în această iarnă pot plăti facturi uriașe la facturi. Care este motivul?

Ce trebuie să știe toți clienții ENEL și E.ON cu centrale termice

Românii care au încheiat contract cu ENEL, E.ON, sau ENGIE, este bine să se pregătească pentru această iarnă. Dacă au centrale termice de apartament, acestea pot consuma mult mai mult decât au crezut. De aceea, cei de la E.ON România vin în ajutorul tuturor cu sfaturi importante.

ADVERTISEMENT

Dacă aveți de gând să cumpărați centrale termice pentru locuințe, compania energetică germană recomandă să clienților să opteze pentru centrală termică prin condensare. Aceasta presupune mai mult avantaje, printre care și economia la factura lunară de lumină.

Cum puteți reduce factura la energie electrică

E.ON România a mai ținut să precizeze că centralele termice prin condensare sunt mult mai eficiente din punct energetic, lucru care le încântă pe multe persoane. Așadar, costurile de încălzire vor fi reduse semnificativ, mai ales pe timpul iernii. În plus, o astfel de centrală termică oferă un nivel ridicat de confort termic, cu temperaturi constante.

ADVERTISEMENT

„În această perioadă a anului, ne gândim mai mult ca oricând la confortul termic din casele noastre. Știi ce poate face o diferență semnificativă? 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐜𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐞𝐧𝐬𝐚𝐫𝐞! 𝐂𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐜𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐞𝐧𝐬𝐚𝐫𝐞? Ei bine, sunt dispozitive inovatoare care nu numai că încălzesc ne locuințele, dar o fac și eficient din punct de vedere energetic.

𝐄𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜𝐚̆: aceste centrale recuperează căldura din gazele de ardere, reducând astfel consumul de combustibil și economisind bani pe termen lung. 𝐈𝐦𝐩𝐚𝐜𝐭 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐬 𝐚𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢: emisiile de dioxid de carbon sunt reduse semnificativ, contribuind la protejarea mediului înconjurător.

ADVERTISEMENT

𝐄𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐬𝐭𝐮𝐫𝐢: datorită randamentului lor crescut, costurile de încălzire pot fi reduse semnificativ, iar facturile lunare vor fi mai prietenoase cu buzunarul tău.𝐂𝐨𝐧𝐟𝐨𝐫𝐭 𝐬̦𝐢 𝐟𝐢𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞: centralele termice în condensare oferă un nivel ridicat de confort termic, cu temperaturi constante în casă și apă caldă imediată”, este anunțul făcut de compania E.ON România.

Ce greșeli fac românii

Mulți români care au centrală termică de apartament fac aceeași greșeală, care duce ulterior la un cost mai mare a facturilor de curent. Experții susțin că utem reduce aceste facturi cu 15 și chiar 20%, dacă o folosim corect centrala din locuință. Spre exemplu, o centrală termică ar trebui setată la 50-55 de grade, astfel încât apa caldă să aibă în jur de 40 de grade.

ADVERTISEMENT

„Cel mai bine ar fi să setați centrala undeva la 50-55 de grade, iar un termostat de ambient adițional centralei v-ar ajuta foarte mult. Termostat care ar trebuie setat undeva la 22-23 de grade, cam asta este temperatura optimă. Iar pentru partea de apă caldă menajeră, temperatura ar fi undeva la 40 de grade”, a declarat Andrei Miu, specialist instalații termice, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT