Life

Detaliul la care trebuie să fim atenți când cumpărăm cereale. Sfatul Mihaelei Bilic: ”E o chestiune de frecvență”

Ce detaliu nu trebuie să ne scape atunci când cumpărăm cereale. Sfatul important al medicului nutriționist Mihaela Bilic.
29.01.2024 | 22:09
Detaliul la care trebuie sa fim atenti cand cumparam cereale Sfatul Mihaelei Bilic E o chestiune de frecventa
Ce spune Mihaela Bilic despre consumul de cereale. Sursa foto: facebook, Nestle, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cerealele sunt unele dintre produsele la care apelăm mulți dintre noi atunci când suntem la dietă sau când vrem să ne menținem greutatea. Le consumăm de obicei la micul dejun, dar trebuie să fim atenți la un detaliu atunci când le cumpărăm.

Ce spune dr. Mihaela Bilic despre cereale. Ce detaliu nu trebuie să omitem

Achiziționăm și mâncăm cereale în ideea în care sunt sănătoase și ne asigură un aport calitativ de nutrienți. Este oare însă adevărat? Nu toți știm că trebuie să fim atenți, în primul rând și la ce scrie pe ambalaj. Un anumit conținut al lor nu ne face deloc bine.

ADVERTISEMENT

Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne spune că trebuie să vedem cantitatea de zahăr pe care o au cerealele. Dacă nu conțin, cu atât mai bine, iar dacă vei găsi printre ingrediente și zahărul, analizează atent cantitatea, încât să eviți orice problemă.

”Cerealele au fost inventate de americani într-un fel extrem de pragmatic și de practic ca să aibă o alternativă la felia de pâine. Ideal ar fi să fie fără zahăr, adică să fie cereale expandate, dar să nu conțină zahăr pentru că una e să mănânci cereale și alta e să mănânci zahăr.

ADVERTISEMENT

Din păcate, 90% dintre cereale conțin zahăr și atenție că și aici e o chestiune de frecvență. Una e să mănânce copiii relaxați și să se „prostească” cu astfel de produse când suntem în vacanță și alta e să mănânce zi de zi.

Când suntem în vacanță și noi simțim nevoia de a ieși puțin din regulile de acasă. E o libertate suplimentară. Când ești la all inclusive îți faci de cap. Așa și copiii, acolo, la micul dejun, e normal să-și dorească lucruri care acasă poate nici măcar nu există în bucătăria respectivă. Ei o vor  privi că pe o chestiune excepțională”, a explicat dr. Mihaela Bilic pentru emisiunea ”La Măruță”.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic, despre relația omului cu mâncarea

Mihaela Bilic a mai precizat pentru sursa menționată că relația noastră cu mâncarea ar trebui să fie una pozitivă. Ce înseamnă acest lucru? În primul rând să îți selectezi alimentele, în funcție de ceea ce te ajută să ai energie și să nu acumulezi prea multe calorii.

”Dacă nu gândim pozitiv despre mâncare și dacă atunci când ne uităm în farfurie nu ne face plăcere ce vedem, am început cu stângul. Deci mâncarea nu e făcută să fie nici toxică, nici periculoasă și cu atât mai puțin interzisă. Dacă e comestibil, înseamnă că e bun de mâncat și, da, contează cantitatea și frecvența”, a mai detaliat Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate cele menționate, evitați să vă alimentați la orele târzii și nu săriți peste micul dejun. Ultima masă ar trebui să o luați la ora 19:00 și fiți precauți să nu fie una încărcată, poate cea mai ușoară dintre restul.

ADVERTISEMENT