Life

Nutriționistul Mihaela Bilic, sfaturi esențiale despre secretele unei vieți sănătoase și echilibrate. De ce trebuie să țineți cont

Medicul nutriționist Mihaela Bilic vine cu sfaturi prețioase la început de an. Cum putem avea o viață mai sănătoasă și mai trainică?
22.01.2024 | 19:23
Nutritionistul Mihaela Bilic sfaturi esentiale despre secretele unei vieti sanatoase si echilibrate De ce trebuie sa tineti cont
Mihaela Bilic a dezvăluit care este secretul unei vieți echilibrate/ sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic, moderatoarea emisiunii „Doctor de bine”, de la PRO TV, a dezvăluit care este secretul unei vieți mai echilibrate, de care toți românii trebuie să țină cont. După sărbători, majoritatea oamenilor aleg să aibă un stil de viață mai sănătos, dar asta nu constă neapărat în consumul alimentelor bio.

Mihaela Bilic a dezvăluit care este secretul unei vieți echilibrate

Mihaela Bilic, în vârstă de 52 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România. De regulă, românii aleg să ducă un stil de viață mai sănătos după ce se confruntă cu anumite probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a explicat că putem avea o viață echilibrată și sănătoasă, dacă ținem cont de anumite trucuri importante. Nu doar alimentația este esențială în acest caz, ci și alte lucruri, precum lipsa somnului sau stresul de zi cu zi.

De ce trebuie să ținem cont

„Motivația corectă este elementul esențial pentru orice schimbare. Aceasta are, de obicei, la bază o recompensă sau o pedeapsă. Motivația pe negativ poate fi declanșată când ne este frică de boală, abia atunci suntem dispuși să ne schimbăm stilul de viață, dar există și motivație pe pozitiv, atunci când ajungi să te simți bine în pielea ta, să te iubești cu adevărat. Avem un singur corp și o singură viață. Ține de noi cum ne simțim și cum o trăim!

ADVERTISEMENT

„Marele avantaj este că avem un organism miraculos care știe să se vindece și să se refacă, cu condiția să-i dăm ocazia și să-l respectăm. Un stil de viață sănătos înseamnă mai mult decât o farfurie de mâncare.

Echilibrul psihic și mediul în care trăim contează mai mult decât alimentația. Pe lângă nutriție, țineți cont și de aspecte precum lipsa de somn, stresul vieții de zi cu zi, atitudinea și energia persoanelor din jurul vostru. Găsiți-vă surse de bucurie, plăcere și entuziasm, acesta este secretul sănătății!”, a declarat specialista pentru Ciao.ro. 

ADVERTISEMENT

De ce nu recomandă nutriționistul pateul de ficat din comerț

Specialistul vine cu un sfat esențial pentru românii care aleg să cumpere pateul de ficat din supermarketuri. Eticheta produsului trebuie citită cu atenție, pentru că de cele mai multe ori, conținutul de sare și grăsimi este mai mare!

Atunci când cumpărăm pateu de ficat din marile supermarketuri, deși ideal ar fi să-l preparăm acasă, medicul nutriționist a explicat motivul pentru care este bine să aruncăm un ochi pe etichetă.

ADVERTISEMENT

„Anchetă pe etichetă: pate de ficat. Ideal ar fi să-l facem noi acasă. Dar dacă e cumpărat cum îl alegem, care sunt ingredientele pe care le urmărim și ce produs respectă cel mai mult raportul calitate-preț? Veți constata că nu e ușor și până la urmă tot criteriul “gust” e cel mai important”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT