News

Deținutul evadat de la Jilava a fost prins. Polițiștii l-au încătușat în gara din Iași

Deținutul declarat evadat după ce nu s-a mai întors din permisie a fost capturat de către polițiștii din Iași, în gara centrală a orașului.
23.12.2022 | 20:43
Detinutul evadat de la Jilava a fost prins Politistii lau incatusat in gara din Iasi
Bărbatul a ajuns din nou după gratii/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Penitenciarul Jilava l-a declarat evadat pe un deținut care fusese lăsat în permisie, dar nu s-a mai întors la termenul stabilit, însă fugarul a fost prins după două zile în Iași, informează Agerpres.

Evadatul a fost prins de către o patrulă a poliției de transporturi din Iași, în Gara Centrală.

ADVERTISEMENT

În după-amiaza de 23 decembrie 2022, în jurul orei 15.00, o patrulă din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi a depistat în Gara Centrală din municipiul Iaşi un bărbat, de 31 de ani, deţinut în Penitenciarul Bucureşti Jilava, care în perioada 16 – 21 decembrie a beneficiat de permisiunea de ieşire din unitate şi nu a mai revenit”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

După ce a fost capturat, evadatul a fost dus la Penitenciarul Iași.

Deținutul Gabriel-Alexandru Panciș (fost Rotaru), în vârstă de 31 de ani fusese condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru tâlhărie calificată. El mai avea de executat șase luni de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Panciș își executa pedeapsa în regim deschis, la penitenciarul Jilava. El primise o permisie din închisoare între 16 și 21 decembrie, însă nu s-a mai întors în penitenciar.

Vă informăm că miercuri, 21.12.2022, la ora 18.00, s-a constatat că deţinutul Panciş (fost Rotaru) Gabriel Alexandru, în vârstă de 31 de ani, condamnat definitiv la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru infracţiunea de tâlhărie calificată, nu s-a întors din permisiunea ieşirii din penitenciar la ora stabilită. Facem precizarea că acesta este clasificat la regimul deschis”, se arăta într-un comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este asimilat, conform articolului 285 din Codul Penal, cu evadarea, faptă pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Conducerea Penitenciarului Bucureşti-Jilava mulţumeşte pentru sprijin tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Metrorex S.A., reprezentanţilor mass-media, precum şi cetăţenilor care au oferit informaţii ce au condus la capturarea deţinutului”, a transmit Penitenciarul Jilava, după prinderea lui Panciș.

ADVERTISEMENT
Tags: