Sport

Dezastru după plecarea lui Messi! Barcelona are cel mai slab start din istorie în Liga Campionilor

Barcelona e în picaj liber după plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona și se află la cel mai slab parcurs din istorie în UEFA Champions League.
30.09.2021 | 00:58
Dezastru dupa plecarea lui Messi Barcelona are cel mai slab start din istorie in Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Benfica Lisabona a umilit cu 3-0 echipa lui Ronald Koeman, care se află pe ultimul loc în grupa din care mai fac parte Bayer Munchen și echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev.

Barca este singura echipă care nu a făcut niciun punct în grupă după două meciuri, lucru fără precent în istoria clubului spaniol.

ADVERTISEMENT

Cea mai neagră pagină din istoria Barcelonei în Liga Campionilor

FANATIK a trecut în revistă toate sezoanele Barcelonei în cea mai importantă competiție din lume și a tras o concluzie tragică pentru fanii catalani.

Este cel mai slab start din istoria Barcelonei în UEFA Champions League. Doar de trei ori în istorie s-a mai întâmplat ca Barcelona să piardă două partide la rând în Liga Campionilor, însă niciodată de o asemenea manieră. Barcelona are un golaveraj înfiorător după primele două partide 0-6.

ADVERTISEMENT

Barcelona a început cum se mai poate mai prost acest sezon european și a pierdut fără drept de apel în fața lui Bayern Munchen chiar pe Camp Nou, scor 3-0. Thomas Muller și Robert Lewandowski (de două ori) au ridiculizat apărarea catalană.

Barcelona a pierdut pentru prima oară două meciuri la rând în grupe în sezonul 1997-1998

Barcelona a reușit „performanța” de a pierde două meciuri consecutive în grupele Ligii Campionilor pentru prima dată în istorie în sezonul 1997-1998.

ADVERTISEMENT

Catalanii pierdeau atunci în etapa a treia cu 3-0 în deplasare cu Dinamo Kiev, iar în meciul retur de Camp Nou, ucrainienii aveau să îi administreze Barcelonei o înfrângere extrem de dureroasă: 0-4, după un meci memorabil al lui Andriy Shevchenko, care a marcat un hattrick.

  • 1997-1998 Dinamo Kiev – Barcelona 3-0 (etapa 3) Barcelona – Dinamo Kiev 0-4 (etapa 4)

În sezonul următor, Barcelona primea același tratament și de la Bayern Munchen

Barcelona nu și-a învățat lecția din dubla cu Dinamo Kiev, iar în sezonul următor  din grupele Champions League terminau pe locul trei în grupă cu opt puncte cu Louis van Gaal pe bancă, după două înfrângeri cu Bayer Munchen: 0-1 și 1-2.

ADVERTISEMENT

Bayern avea să termine pe primul în grupă cu 11 puncte datorită victoriilor de obținute în meciurile directe cu Barcelona, dar mai ales prin cea de pe Camp Nou.

  • 1998-1999 Bayern Munchen – Barcelona 1-0 (etapa 3) Barcelona – Bayern Munchen 1-2 (etapa 4)

Barcelona nu mai pierduse două meciuri la rând în grupe de 21 de ani

Ultima oară când Barcelona a avut două înfrângeri consecutive în grupele UEFA Champions League a fost în urmă cu nu mai puțin de 21 de ani.

Cu Lorenzo Serra Ferrer antrenor principal, Barcelona pierdea în mod surprinzător în fața celor de la Beșiktaș, scor 3-0, în etapa a doua a grupelor sezonului 2000-2001 din Liga Campionilor.

A urmat o înfrângere în fața propriilor suporteri cu AC Milan, scor 2-0, după reușitele lui Coco și Bierhoff, însă niciodată Barcelona nu a pierdut primele două meciuri din grupele UEFA Champions League.

Și atunci Barcelona termina pe locul trei în grupă și rata calificarea în optimile de finală. Echipa lui Lorenzo Serra Ferrer termina cu opt puncte, unul mai puțin decât Leeds și la trei de AC Milan.

  • 2000-2001 Beşiktaş – Barcelona 3-0 (etapa 2) Barcelona – AC Milan 0-2 (etapa 3)

Cum arată programul Barcelonei și ce șanse mai are de calificare

Pentru Barcelona urmează două meciuri cu echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, echipa care îi administra două înfrângeri usturătoare în grupe în sezonul 1997-1998 cu Louis van Gaal pe bancă.

Dinamo Kiev are și ea mare nevoie de puncte dacă vrea să mai spere măcar la locul al treilea după înfrângerea cu 5-0 în fața lui Bayer Munchen și are doar un punct după două meciuri.

Barcelona poate salva sezonul european în ultimele două meciuri contra Benficăi Lisabona, în timp ce în ultima etapă va juca împotriva lui Bayer Munchen

  • 3 sezoane a avut Barcelona în Liga Campionilor în care a pierdut 2 partide consecutive
  • 0 puncte are Barcelona după meciurile cu Bayer Munchen și Benfica
ADVERTISEMENT
Tags: