Fotbal intern

Dezastru financiar pentru Rapid! Proces pierdut cu foştii jucători şi antrenori. Trebuie să le plătească întreg contractul! Exclusiv

21.02.2021 | 21:00
Dezastru financiar pentru Rapid Proces pierdut cu fostii jucatori si antrenori Trebuie sa le plateasca intreg contractul Exclusiv
Saifeddine Alami este unul dintre jucătorii care au de recuperat o sumă foarte importantă de la Rapid. Sursă foto: Sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

A fost o săptămână de coşmar pentru Rapid, atât din punct de vedere sportiv, cât şi administrativ. Formaţia giuleşteană a pierdut două puncte în faţa Ripensiei la reluarea campionatului în Liga 2. Şi mai grav, a pierdut procesele cu mai mulţi foşti jucători şi antrenori. Clubul trebuie să achite o sumă importantă în următoarea perioadă.

FANATIK a afla că Sandro Djuric şi Alami Saifeddine sunt jucătorii care au obţinut deja victorii la Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor. Comisia FRF a decis că Rapid trebuie să le plătească celor doi jucători întreg contractul, care mai era valabil până pe 30 iunie 2021.

ADVERTISEMENT

Facundo Mallo speră să obţină şi el un succes la comisii şi să aibă parte de aceeaşi decizie. Şansele ca acest lucru să se întâmple în următoarele săptămâni sunt foarte mari.

Iencsi, Negru, Alami şi Djuric aşteaptă banii pentru întreg contractul! Urmează şi Mallo? Suma poate să sară de 150.000 €

Adrian Iencsi şi Vali Negru, cei care au pregătit Rapidul în primele opt etape ale acestui sezon, au câştigat şi ei litigiul cu formaţia din Giuleşti. Care este astfel obligată să le achite şi lor toate salariile pentru acest sezon, până pe 30 iunie 2021.

ADVERTISEMENT

Vestea vine în cel mai nepotrivit moment pentru Rapid, care este în plin proces pentru a obţine licenţa pentru Liga 1. Clubul speră să obţină promovarea în acest sezon. Dar nu este suficient să o facă pe teren. Giuleştenii trebuie să stingă aceste litigii în următoarele săptămâni.

Iar suma nu este deloc una de neglijat. FANATIK a aflat că ar fi vorba de aproape 150.000 de euro, sumă care ar putea creşte dacă şi Mallo va avea câştig de cauză la Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor.

ADVERTISEMENT

Rapid a oferit salarii foarte mari unor jucători străini care nu au confirmat în Giuleşti. Clubul a ratat promovarea în sezonul precedent şi s-a decis îndepărtarea mai multor jucători. Facundo Mallo a fost printre primii plecaţi, apoi au mai urmat jucători ca Sandro Djuric şi Saifaddine Alami.

Jucătorii disponibilizaţi de Rapid şi-au găsit repede echipe. Alami şi Djuric, în luptă cu Rapid pentru promovare

Mallo s-a întors în Uruguay, la Sporting Defensor, în vreme ce Djuric şi Alami au semnat cu Dunărea Călăraşi imediat după ce au fost disponibilizaţi de Rapid.

ADVERTISEMENT

Duminică, Rapid a terminat la egalitate cu Ripensia Timişoara, scor 2-2. Formaţia pregătită în prezent de Nicolae Grigore a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Jorza şi Hlistei. A fost egalată în ultimul sfert de oră, cu reuşite semnate de Piftor şi Macriţchii, ultimul dintre ele în 90+3.

Rapid este pe locul 3 în campionat, cu 26 de puncte din 14 partide jucate. Pe primul loc în liga 2 este Craiova 1948, cu 30 de puncte, urmată de ASU Poli Timişoara, cu 27. Una dintre rivalele pentru promovare este chiar Dunărea Călăraşi echipa pentru care au semnat Alami şi Djuric.

ADVERTISEMENT