ADVERTISEMENT
News

Dezastru în Afganistan. Inundațiile au omorât peste 100 de oameni și au distrus sute de case

Autor: Flaviu Popa | 26.08.2020 | 20:23
Dezastru în Afganistan. Inundațiile au omorât peste 100 de oameni și au distrus sute de case
Inundațiile din Afganistan au făcut cel puțin 100 de morți. Foto: Al Jazeera

Peste 100 de persoane au murit în Afganistan, în urma inundațiilor apocaliptice din această țară, majoritatea oamenilor fiind prinși sub casele dărâmate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sute de case au fost distruse în urma dezastrului din apropierea capitalei Kabul, un peisaj deprimant pentru salvatorii care încearcă să găsească supraviețuitori.

Inundațiile s-au produs în provincia afgană Parwan, provincie situată în nordul orașului Kabul, unde aproximativ 300 de case au fost luate de ape.

ADVERTISEMENT

Inundațiile din Aganistan au omorât peste 100 de oameni și au distrus sute de case

Bilanțul oficial a fost făcut public de Ministerul afgan pentru Gestionarea Dezastrelor, care a indică 102 de morți și 90 de răniți.

Sute de salvatori încearcă în aceste momente să scoată de sub casele dărâmate oamenii prinși de viitură, însă nu se știe câți vor mai fi în viață.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, autoritățile recunosc că sunt depășite de situație și nu fac față. Ahmad Jan, un locuitor al satului shahrak-Malimin din provincia Parwan a povestit, de la fața locului, cele trăite, conform Al Jazeera.

Peste 50 de case din această zonă sunt distruse total. Nu știu câți au murit, dar majoritatea oamenilor se află sub dărâmături. Există echipe de salvatori care încearcă să găsească oamenii în viață”, a explicat Jan conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Provinciile Maidan Wardak și Nangahar au fost, de asemenea, afectate de inundații, însă în acele zone pagubele nu sunt atât de însemnate.

Apele ne-au lovit dimineața devreme. Majoritatea dormeam, există mulți morți, copii, femei. Autoritățile vorbesc de 50 de morți, însă numărul e cu siguranță mai mare”, a explicat și Ismatullah, un locuitor din Dasht-e-Opyan.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al președintelui Ashraf Ghani a garantat că persoanele sinistrate vor primi asistență din partea Guvernului.

Momentan nu există un bilanț oficial, însă inundațiile vor genera pierderi financiare grave într-o țară care oricum se confruntă cu un război care nu se mai termină.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!