News

Dezastru în Zalău după urgia care a devastat orașul. Imagini nemaivăzute cu copaci căzuți, clădiri și mașini avariate. Foto și Video

11.06.2020 | 22:32
Dezastru in Zalau dupa urgia care a devastat orasul Imagini nemaivazute cu copaci cazuti cladiri si masini avariate Foto si Video
ADVERTISEMENT

Zalăul a fost șifonat serios de urgia care a lovit orașul în seara zilei de 11 iunie. Mai multe clădiri au fost avariate, mai multe mașini au fost distruse de copacii căzuți, în timp ce apa a inundat străzile, curțile și gospodăriile.

Furtună de proporții în Zalău. Imaginile sunt apocaliptice

Ploaia torențială, însoțită de vijelie și grindină de mari dimensiuni a avut nevoie de doar câteva minute pentru a provoca pagube însemnate.

ADVERTISEMENT
Furtună mare în Zalău 1
Furtună mare în Zalău 1. Foto: Digi 24

Potrivit informațiilor furnizate de Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sălaj, județul a fost sub avertizare de cod roșu de fenomene meteorologice periculoase.

Furtună violentă în Sălaj. Inundații, grindină și distrugeri. DETALII –> https://bit.ly/2BY0LGB

Posted by Presa Satu Mare on Thursday, June 11, 2020

Grindina de mari dimensiuni, însoțită de vijelie și averse torențiale a distrus mai multe curți și gospodării din municipiul Zalău, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT
Inundație mare în Zalău
Inundație mare în Zalău. Foto: Digi 24

„Au fost avariate mai multe autovehicule de copacii căzuţi. A fost spart şi un geam de la Inspectoratul Şcolar. În acest context au fost emise mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul Ro-Alert. La nivelul unităţii a fost activată grupa operativă.

S-a intervenit în municipiul Zalău, pe străzile Crişan, Olarilor, 22 Decembrie 1989, Torentului, Bulevardul Mihai Viteazul şi Dumbrava. A fost afectată şi o grădiniţă din municipiu, de unde apa s-a retras. Situaţia operativă este în dinamică“, a explicat Jacodi.

ADVERTISEMENT

Judetul Salaj, Zalau, furtuna, vijelie, cod rosu

Judetul Salaj, Zalau || 11 iunie, ora 15Adrian Daniel Birle

Posted by Meteoplus on Thursday, June 11, 2020

Pompierii au fost solicitați și au intervenit cu trei autospeciale și o mașină de descarcerare pentru a înlătura efectele fenomenelor meteorologice, în special copacii și stâlpii de înaltă tensiune dărâmați de vijelie.

Fenomenele meteo extreme sunt tot mai dese în România, mai multe coduri roșii sau portocalii de vreme rea fiind emise în fiecare zi de către Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT