News

Dezastru provocat de vremea rea în România. Mii de locuințe fără curent și zboruri întârziate / Apel CNAIR către șoferi: ”Nu mai circulați pe DN2 (E85)”. Update

Ninsorile și viscolul au pus stăpânire pe jumătate de țară. Vremea rea a provocat deja numeroase întreruperi de curent și accidente. Mai multe zboruri au fost întârziate.
27.01.2023 | 21:05
Dezastru provocat de vremea rea in Romania Mii de locuinte fara curent si zboruri intarziate  Apel CNAIR catre soferi Nu mai circulati pe DN2 E85 Update
Dezastru provocat de vremea rea în România. Mii de locuințe fără curent din cauza ninsorii și a viscolului. Sursa foto: antena3.ro / infotraficromania.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
27-01-2023
19:06

CNAIR, apel către șoferi: ”Nu mai circulați pe DN2”

CNAIR a făcut apel către șoferi să nu mai circule pe DN2 (E85) cel puțin până în momentul în care utilajele de deszăpezit își vor termina treaba.

CNAIR transmite că ”în acest moment blocajele create de autovehiculele staționate pe carosabil fac imposibilă intervenția cu material antiderapant”.

”Atenție șoferi! Permiteți utilajelor de deszăpezire să acționeze pe DN2 (E85)! Facem apel la toți conducătorii auto să nu mai circule pe DN2 (E85) până când utilajele CNAIR nu vor finaliza intervențiile. În acest moment blocajele create de autovehiculele staționate pe carosabil fac imposibilă intervenția cu material antiderapant. Fiecare autovehicul care se adaugă coloanei deja formate între Urziceni și Buzău mărește sectorul de drum pe care nu se poate interveni”, a completat CNAIR. Șoferii sunt rugați, în special cei de camion, să nu plece la drum fără anvelope de iarnă.

27-01-2023
17:11

33 de intervenții ale ISU în București

Vremea proastă a doborât 25 de copaci în București, până la această oră, conform unei informări oficiale a reprezentanților ISU.

De asemenea, 19 mașini au fost avariate de acești copaci căzuți, precum și de 3 stâlpi căzuți sau de acoperișuri de blocuri luate de vânt.

”Ca urmare a fenomenelor meteo, până la ora 19:00, pe perioada codului galben, ISU B-IF a gestionat 33 de intervenții (29 în București și 4 în Ilfov) pentru îndepărtarea a 25 de copaci, 4 elemente de construcție, 3 stâlpi si o inundație la o curte. Au fost avariate 19 autoturisme”, a transmis ISU București.

27-01-2023
15:56

Circulația a fost blocată pe DN2 Urziceni - Buzău

Circulația a fost blocată pe DN2 Urziceni – Buzău, din cauza unui tir care a derapat din cauza vremii.

”Circulaţia este complet blocată vineri după-amiază pe DN2 Urziceni – Buzău, din cauza unui tir care a derapat, în zona localităţii Mihăileşti. CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe două drumuri din judeţul Buzău.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza unui autotren care a derapat, circulaţia este întreruptă în ambele sensuri pe DN 2 Urziceni – Buzău, în zona localităţii Mihăileşti, judeţul Buzău”, au transmis autoritățile.

27-01-2023
15:08

Copaci căzuți peste mașini în București

În București, mai mulți copaci au fost răsturnați pe șosea și peste mașini, în mai multe zone ale Capitalei.

În imaginile surprinse de trecători se văd mai mulți copaci căzuți  pe șoseaua Mihai Bravu din București.

Copaci rupți
Copaci rupți

Pompierii intervin în aceste momente în mai multe locuri din Capitală pentru a restabili bunul mers al lucrurilor.

De aproape 12 ore, ninsorile și viscolul fac ravagii în mai multe zone din România. Mii de oameni au rămas fără curent, s-au produs mai multe accidente rutiere, iar aeroporturile anunță sute de zboruri întârziate.

Dezastru provocat de vremea rea în România. Mii de locuințe fără curent din cauza ninsorii și a viscolului

Încă de joi dimineața, Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe alerte de vreme rea. ANM a prognozat ninsori abundente și viscol în aproape jumătate de țară.

ADVERTISEMENT

Vineri, meteorologii au venit cu actualizări și au anunțat înrăutățirea vremii, fiind emis și un cod portocaliu de manifestări extreme ale vremii.

Vremea rea din ultimele ore lasă în urmă un dezastru în zonele din sudul țării. Dâmbovița și Prahova se află printre cele mai afectate județe de ninsoare și vânt puternic.

ADVERTISEMENT

Autoritățile prahovene au anunțat că peste 30 de localități înregistrează probleme la alimentarea cu energie electrică, din cauza avariilor cauzate de fenomenele meteo, anunță Telegrama.ro.

Sunt afectați circa 30.000 de cetățeni din: Poiana Mare, Gorgota, Ciorani, Jugureni, Marginea Pădurii, Tătaru, Călugăreni, Siliștea, Buștenari, Țintea, Cerașu, Palanca, Poienarii Burchii, Gorgota, Șirna, Teișani, Telega, Aluniș, Bertea, Ștefești, Brebu, Vărbilău, Plopeni, Vâlcănești, Cosminele, Țipărești, Predealul Sărari, Vitioara, Șotrile, Măneciu, Izvoarele și Coada Izvorului.

ADVERTISEMENT

Au fost avarii mari și în Dâmbovița. În prezent, peste 1.700 de locuințe din patru comune ale județului nu au curent electric.

S-au anunțat avarii la 33 puncte de transformare şi patru linii de medie tensiune. Sunt afectați consumatori din Poiana, Iedera, Valea Mare şi Crevedia.

ADVERTISEMENT

Echipajele de pompieri din Dâmboviţa, aflate pe teren, au intervenit pentru a ridica un stâlp care bloca o bandă de circulaţie.

”Ca urmare a precipitațiilor căzute în ultima perioada, echipajele de pompieri au intervenit în două situații pentru îndepărtarea unui stâlp care bloca o banda de circulație în comuna Slobozia Moară și pentru îndepărtarea unui copac căzut pe cabluri electrice in Picior de Munte”, arată ISU Dâmbovița.

Mai multe zboruri întârziate pe aeroportul Otopeni

Zăpada abundentă și viscolul puternic a dus la amânarea mai multor curse aeriene pe aeroportul Otopeni.

În jurul amiezii, traficul aerian se desfăşura în condiţii de iarnă. Un număr total de 11 curse au avut sosiri cu întârzieri de peste o oră. La plecări, situaţia este și mai gravă: 22 de curse întârziate.

Potrivit Europa FM, la Otopeni, cele mai multe întârzieri la plecare au cursele companiei WizzAir spre Atena, Torino, Memmingen, TelAviv și Riad. Dar și aeronavele Tarom și AirFrance spre Paris ori Ryanair spre Malta.

Aterizează cu întârziare zborurile WizzAir dinspre TelAviv, Barcelona, Dortmund și Charleroi, iar cursa RyanAir de la Aman are întârziere de o oră.

În aceste momente, Compania națională Aeroporturi București intervine cu utilajele proprii pentru curățarea pistelor.

În altă zonă a țării, la Suceava, din cauza ceții au fost anulate zborurile Tarom București – Suceava și Suceava – Luton. De dimineață, cursa Luton – Suceava a fost deviată către Cluj.

Toate porturile de la Marea Neagră au fost închise din cauza vremii

Chiar dacă nu ninge încă, probleme sunt și la Marea Neagră. În zonă bate un vânt foarte puternic. Astfel, autorităţile portuare au suspendat manevrele de intrare şi ieşire în porturile de la Marea Neagră.

În plus, au fost oprite şi operaţiunile de încărcare şi descărcare. Furtuna este foarte puternică în larg, iar spre țărm valurile ating aproape trei metri înălțime.

Din cauza vremii nefavorabile, pe drumurile din țară se circulă destul de greu. Au avut loc și mai multe derapaje sau accidente.

În prima parte a zilei, ISU Gorj a intervenit la un accident produs pe raza comunei Padeș, sat Călugăreni.

O mașină s-a răsturnat în zonă din cauza zăpezii. Trei bărbați au primit îngrijiri la fața locului, ulterior fiind transportați la UPU Târgu Jiu.

ADVERTISEMENT