Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dan Şucu, ofertat să preia Dinamo! De ce a refuzat omul de afaceri. Exclusiv

Cornel Dinu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre conflictul de la Rapid, despre cum era să ajungă Dan Șucu la Dinamo și despre situația lui Mircea Lucescu.
17.08.2023 | 12:47
Dan Sucu ofertat sa preia Dinamo De ce a refuzat omul de afaceri Exclusiv
Cornel Dinu a dezvăluit ce discuții a avut cu Dan Șucu pentru a prelua Dinamo. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Începutul prost de sezon al Rapidului a dat naștere la tensiuni uriașe în Giulești între conducătorii clubului și suporterii pătimași. Principalul luat în vizor este președintele Daniel Niculae, căruia i s-a cerut vehement demisia, dar nici acționarii Dan Șucu și Victor Angelescu nu au scăpat de furia fanilor.

Cornel Dinu despre situația de la Rapid: „În Giulești nu a fost liniște niciodată!”

Despre tensiunile de la Rapid a vorbit și Cornel Dinu, un fin cunoscător al fenomenului fotbalistic de la noi. Într-o intervenție în direct la FANATIK SUPERLIGA, „Mister” a analizat relația dintre galerie și conductători și i-a dat unele sfaturi patronului Dan Șucu pentru a reuși să-și îndeplinească obiective.

ADVERTISEMENT

„La Rapid nu a fost liniște niciodată. Galeria lui Rapid este una neconvențională, aduceți-vă aminte că a fost prima care a lansat celebrul slogan «Galeria lui Rapid n-a fost membră de Partid» cu mult înainte de 1989. Și de acolo i s-a tras și retrogradarea, pentru că erau alte vremuri și se judeca mult mai agresiv.

Cred că intențiile domnului Șucu sunt bune, dar nu știu ce capacități de oameni are, de căutători de talente, de cei care sunt capabili să facă niște legături între compartimentele echipei, de ce jucători ai nevoie în funcție de ce joci, ce vrei să joci…

ADVERTISEMENT

Eu cred că domnul Șucu este mult prea tânăr ca să găsească niște soluții de a-și crea un staff de conducere competititv din toate punctele de vedere. Sigur, financiar se descurcă, dar mai are nevoie de ceea ce îi lipsește Rapidului la ora actuală, mă refer la compartimentul acesta de căutători de talente, pentru că au cam dat greș în ultimii ani cu jucătorii pe care i-au adus”, a declarat Cornel Dinu la FANATIK SUPERLIGA.

Cornel Dinu l-a vrut pe Dan Șucu la Dinamo: „Am discutat acum vreo patru ani!”

„Va rezista domnul Șucu la Rapid? Sunt destule voci care spun așa: «Corporatisul Șucu nu se pupă cu spiritul Rapidului!»”, a fost întrebat Cornel Dinu de moderatorul Horia Ivanovici, iar răspunsul lui „Mister” a fost complex, amintind de o întâmplare petrecută în urmă cu patru ani, când a vrut să-l aducă acționar la Dinamo.

ADVERTISEMENT

„Eu am discutat acum vreo patru ani cu domnul Șucu într-o situație care privea și pe Dinamo, mi-a făcut o impresie foarte bună, părea un om echilibrat. Noi l-am tatonat pe el, în celebrul program ADPD, care s-a transformat în DDB. Mi s-a părut un om care cunoaște fotbalul, știe ce înseamnă, ce trebuie investit și cum se investește în fotbal…

Dar, repet, nu este un om care să se poată descurca singur, cum a fost un Berlusconi sau un Tapie, la Manchester nu mai era nevoie că a fost Ferguson vreo 20 și ceva de ani… Are nevoie de un lucru în echipă și din punctul ăsta de vedere cred că nu are cei mai buni oameni sau specialiști pe lângă el. Pentru că acolo s-au întâmplat fel și fel de lucruri în trecut, din cauza cărora Rapid suferă și la ora actuală, pentru că a existat o anumită formă de conducere în care actualul conducător de la Dinamo a avut un rol nefast în a administra fondurile echipei Rapid.

ADVERTISEMENT

Am avut o discuție cu domnul Șucu, îl interesa fotbalul, a fost mai mult decât corect, în sensul că a explicat că în perioada respectivă se ocupa mai mult de copii și juniori, nu dorea să intre în fotbalul mare. Și a argumentat corect, că la ceea ce se petrecea la Dinamo la vremea respectivă ar fi trebuit investită o sumă de zece milioane de euro și că nu era dispus să facă acea operațiune”, a mai spus „Mister”.

Cornel Dinu lămurește dilema „Mircea Lucescu la Dinamo?”: „Nu cred așa ceva!”

Și pentru că tot a venit vorba despre Dinamo, Cornel Dinu și-a spus punctul de vedere și despre o posibilă revenire a lui Mircea Lucescu, despre care s-a tot vorbit intens în ultima perioadă.

„Nu pot să fac niște premoniții în sensul acesta, Mircea este un om foarte calculat, este legat în continuare de Dinamo Kiev… Dar nu cred, așa cum îl cunosc eu, are un parcurs în fotbalul mondial aproape unic, și nu cred că la 77 de ani revine la Dinamo. Poate ca un consilier, dar implicat direct în viața echipei nu-l văd. Și în niciun caz ca acționar”, a încheiat Cornel Dinu.

Urmăriți în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30, LIVE numai pe FANATIK.RO emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI și veți fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă nou în fotbalul românesc. Exclusivități, dezbateri, analize, totul doar în cel mai urmărit talk-show sportiv din România. Emisiunea poate fi urmărită în premieră și pe contul de Youtube sau pe pagina de Facebook Horia Ivanovici, în aceeași zi, de la ora 17:30.

Cornel Dinu despre Rapid, Dan Șucu și Mircea Lucescu

ADVERTISEMENT