Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dezvăluire uluitoare la Fanatik SuperLiga: “România are două federaţii de fotbal”

La FANATIK SUPERLIGA, Gabi Safta a mărturisit o dezvăluire uluitoare făcută de Ștefan Popescu în cadrul unei discuții despre FRF și LPF.
27.02.2024 | 13:58
Dezvaluire uluitoare la Fanatik SuperLiga Romania are doua federatii de fotbal
Ștefan Popescu a făcut o dezvăluire uluitoare despre FRF și LPF. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În cadrul discuției pe care Horia Ivanovici a avut-o cu Ștefan Popescu la MAX Profețiile lui Mitică, președintele Federației de Pescuit Sportiv a vorbit despre mai multe probleme din fotbalul românesc. Ulterior, Popescu a mai făcut o dezvăluire uluitoare.

Dezvăluire uluitoare la Fanatik SuperLiga: “România are două federaţii de fotbal”

La FANATIK SUPERLIGA, Gabi Safta a mărturisit că a mai discutat cu Ștefan Popescu după intervenția pe care a avut-o la MAX Profețiile lui Mitică. Astfel, președintele Federației de Pescuit Sportiv a mai făcut o dezvăluire uluitoare despre FRF și LPF.

ADVERTISEMENT

Ștefan Popescu i-a transmis lui Gabi Safta că în România sunt înscrise două federații de fotbal. Această “bombă” a apărut după ce LPF s-a înregistrat ca federație la Tribunalul București.

“Ștefan Popescu a spus că cei de la Liga Profesionistă de Fotbal au înregistrat la Tribunalul București instituția ca fiind federație. Asta înseamnă că în fotbalul românesc există două federații.

ADVERTISEMENT

Deci noi avem două federații. Pentru că Liga este înregistrată ca federație la Tribunalul București”, a spus Gabi Safta, la FANATIK SUPERLIGA, emisiune care e LIVE pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

Mitică Dragomir a început totul

Discuția despre neregulile din fotbalul românesc a pornit după declarațiile fostului șef LPF. Mitică Dragomir a dezvăluit că FRF, CSA Steaua și alte cluburi din România funcționează în ilegalitate.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Ștefan Popescu a adus și dovezi din legea României. Lucruri care atestă ceea ce a declarat fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Președintele Federației de Pescuit Sportiv dezvăluit la MAX Profețiile lui Mitică de ce nu există fotbal de performanță în România.

În țara asta a apărut o lege, legea 69 din 2000 privind educația fizică și sportul. Legea asta este cadrul legal de desfășurare a activităților de educație fizică și sport din România. Potrivit acestei legi, sportul de performanță nu este un atribut al statului român. Ci este un atribut exclusiv al federaților sportive naționale, persoane juridice de drept privat de interes național și utilitate publică.

ADVERTISEMENT

Lucru prevăzut expres în articolul 35 din legea 69 din 2000, însă acest articol mai are un aliniat, aliniatul trei care spune că dobândirea personalității juridice se face în condițiile legi. Ori legea care generează și reglementează înființarea persoanelor juridice de drept privat non-profit nu este legea 69 pe 2000, este ordonanța Guvernului 26 din 2000 cu privire la asociație și fundație”, spune Ștefan Popescu.

Motivul pentru care FRF funcționează în ilegalitate

Acest lucru este stipulat clar în Legea Sportului care la articolul 95 spune foarte simplu. «Prezenta lege se completează cu prevederile ordonanței 26 pe 2000 a legii 31 din 1990. Privind societățile comerciale și a decretului 31 din 1954 privind persoanele fizice și juridice».

Această lege mai are un articol. Articolul 94 care spune următorul lucru. «Toate structurile sportive indiferent de forma de organizare se vor reorganiza în termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi în conformitate cu prevederile acesteia».

Federațiile sportive intră sub incidența 35 din ordonanța 26 pe 2000 care spune foarte clar: «Două sau mai multe asociații sau fundații pot constitui o federație. Prin urmare federațiile sportive naționale ca persoane juridice de drept privat nu pot avea ca membrii doar asociații și fundații de drept privat». Nu structuri sportive de drept public cum sunt Steaua, Dinamo și Rapid”, mai spune președintele Federației de Pescuit.

Anunț uluitor. În fotbalul românesc există două federații înregistrate"

ADVERTISEMENT
Tags: