Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dezvăluiri bombă din vestiarul echipei naționale: „El decidea totul, nu doar convocările. Hotăra până și la ce filme să ne uităm!”. Video exclusiv

Dezvăluiri bombă din vestiarul echipei naționale. Dănuț Lupu, Dumitru Dragomir și Adrian Ilie povestesc episoade memorabile care s-au petrecut de-a lungul timpului.
24.03.2023 | 22:00
Dezvaluiri bomba din vestiarul echipei nationale El decidea totul nu doar convocarile Hotara pana si la ce filme sa ne uitam Video exclusiv
Dezvăluiri bombă din vestiarul echipei naționale.
ADVERTISEMENT

Naționala României de fotbal a revenit în centrul atenției odată cu cele două meciuri din campania de calificare la Euro 2024. „Tricolorii” își fac debutul cu Andorra în deplasare, sâmbătă, 25 martie, de la ora 21:45. FANATIK vă prezintă episoade memorabile care s-au petrecut de-a lungul istoriei naționalei de fotbal.

Dănuț Lupu, dezvăluiri bombă din vestiarul echipei naționale: „Gică Hagi hotăra programul”

Dănuț Lupu a avut o serie de declarații incendiare la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI în care s-a destăinuit și a precizat că Nicolae Dobrin este „Regele”, ci nu Gică Hagi. Fostul fotbalist de la Rapid și Dinamo a dezvăluit că echipa națională s-a învârtit în jurul lui Gică Hagi și nici măcar antrenorul Anghel Iordănescu nu i se putea opune „decarului” naționalei României.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

„(n.r. adevărați lideri) Era Andone la noi la Dinamo, Michael Klein și la echipa națională era Gică Hagi că în jurul lui… Atâta timp cât faci un program și îl faci tu și iei ce jucători vrei tu la echipa națională înseamnă că Hagi nu Gică Popescu era lider. Ăsta e adevărul. Veneau la echipa națională jucătorii pe care și dorea el. 

La rezultatele pe care le aveam, datorită faptului că era Gică Hagi și trebuie să recunoaștem juca extraordinar, dar era normal că nu spunea nimeni nimic. El hotăra și programul la ce filme să ne uităm și la ce teatru mergem.

ADVERTISEMENT

Nea Puiu îi spunea ‘Da, Hagi ce vrei tu’. Ce putea să facă Nea Puiu pe vremea aia, la ce jucători avea echipa națională. Nu știa pe cine să cheme și acum nu reușim să strângem 16”, au fost cuvintele lui Dănuț Lupu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Dumitru Dragomir îi dă dreptate lui Dănuț Lupu: „Mișca cineva în fața lui Hagi?”

Dumitru Dragomir a întărit convingerile lui Dănuț Lupu, mărturisind că Gică Hagi este cel care se ocupa până și de alcătuirea echipei la naționala României. Fostul președinte al LPF consideră că atitudinea fostului fotbalist a fost secretul din spatele succesului.

ADVERTISEMENT

„(n.r. cine făcea echipa?) El și Gică Popescu. Bineînțeles. Am fost primul vicepreședinte al FRF am fost în toate turneele, în tot ce a existat. Mișca cineva în fața lui Gică Hagi? Acum în fața lui nu mișcă nimeni la Constanța.

De-asta a fost și fotbalist mare că dacă un fotbalist nu are personalitate și nu își asumă greșelile din timpul meciului nu poate să fie mare fotbalist. Era fabulos. Nici noi nu mișcam, nimeni”, a spus și Dumitru Dragomir, la PROFEȚIILE LUI MITICĂ.

ADVERTISEMENT

Hocheiul, sportul care i-a îmbunătățit driblingul lui Dănuț Lupu: „E chestie nativă”

Dănuț Lupu a vorbit despre driblingul care l-a consacrat, precizând că acesta nu poate fi exersat la antrenamente. Sportul pe gheață a fost unealta care l-a ajutat pe fostul fotbalist să aibă forță în picioare pe terenul de fotbal.

Fost jucător cu o tehnicitate ieșită din comun, gălățeanul a explodat în Ștefan cel Mare, sub privirile lui Mircea Lucescu. În vârstă de 56 de ani, Dănuț Lupu a fost mereu un model de urmat pentru fotbaliștii care și-au dorit să fie redutabili în duelurile 1-1.

(n.r. driblingul tău a fost nativ?) Nativ. Pot să spun că am lucrat puțin la cei doi metri. Răducioiu avea o viteză extraordinar de mare, dar eu pe 2 metri îl băteam, dar el pe 10 metri mă bătea cu 5 metri. Eu am avut explozia aia de 2 metri care te ajută foarte mult în momentul când driblezi, fiindcă având forță în picioare plecam foarte bine de pe loc. 

E chestie nativă. Nu poți să înveți să driblezi la 19 ani. Este nativ. Nu o mai încercam la antrenamente. Forța în picioare de la hochei am avut-o. Părerea mea că hocheiul e cel mai greu sport. Sunt cinci linii pe care mai mult de două minute nu reziști pe gheață. Dacă ai sta 10 minute pe gheață ai muri. Nu poți să stai, să joci. Se joacă non-stop”, a dezvăluit Dănuț Lupu.

Povestea ultimului Campionat Mondial la care a participat România: „Voiam să-l tundem pe nea Puiu”

România a trecut de grupe la ultimul Campionat Mondial la care a participat, cel în 1998 din Franța. În grupe, „tricolorii” au obținut victorii istorice cu Anglia și Columbia, iar elevii lui nea Puiu au hotărât să-și vopsească părul galben. De cealaltă parte, Anghel Iordănescu s-a tuns la chelie.

Adrian Ilie, unul dintre marii fotbaliști ai României și analist FANATIK SUPERLIGA, a precizat că mai mulți coechipieri din lot au vrut la acea vreme să-l tundă pe selecționer. „Am spus că dacă ieșim din grupe noi ne vopsim, alții se tund și revenim să jucăm următorul meci. Nu știu, așa s-a decis.

A aruncat cineva o petardă pe acolo… Cred că mai mulți jucători pentru că voiam să-l tundem pe nea Puiu. El era obiectivul nostru. Avea plete și nu vedea meciul de pe bancă bine”, au fost cuvintele lui Adi Ilie, la FANATIK SUPERLIGA.

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vă pune la dispoziție cele mai tari exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, de la 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT