News

Dezvăluiri despre mama și tatăl lui Florin Cîțu. Părinții premierului, în conflict cu primarul din comună

Mama și tatăl premierului Cîțu s-au aflat în război cu primarul din comună, un ales PNL.
04.06.2021 | 23:20
Dezvaluiri despre mama si tatal lui Florin Citu Parintii premierului in conflict cu primarul din comuna
Dezvăluiri despre mama și tatăl premierului Cîțu. Părinții acestuia, în conflict cu primarul din comună. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu trece prin momente dificile. Mama acestuia, Elena Cîțu, a încetat din viață în cursul serii de vineri, 4 iunie, după o luptă grea cu o boală incurabilă.

Despre cele mai importante persoane din viața primului-ministru se cunosc puține detalii, dat fiind faptul că acesta a preferat mereu să trateze cu discreție viața personală și de familie.

ADVERTISEMENT

Mama și tatăl premierului Cîțu, conflict cu primarul din comună

În debutul anului 2020, când Florin Cîțu s-a aflat în cărți pentru postul de premier, în presă au apărut informații despre părinții liberalului.

Chiar dacă premierul a fost mereu foarte discret atunci când a venit vorba despre viața sa personală, acesta a avut mereu grijă să treacă și prin satul natal, Tulei, județul Vâlcea, atunci când timpul i-a permis.

ADVERTISEMENT

Aici își duceau viața de zi cu zi mama sa, Elena, decedată vineri seara, și tatăl său, Vasile. Cei doi locuiau într-o casă cochetă, atent îngrijită, dar situată pe o culme izolată de civilizație, legată de comunitate printr-un singur drum desfundat.

În martie 2020, tatăl prim-ministrului dezvăluia, pentru Știrilekanald.ro, despre un conflict pe care el și mama premierului îl aveau cu primarul din comună.

ADVERTISEMENT

Mărul discordiei a fost tocmai drumul care leagă locuința acestora de restul satului. Vasile Cîțu spunea atunci că primăria nu e interesată de nimic.

Părinții lui Florin Cîțu, dispută cu primarul PNL din localitate

Interesant este faptul că inamicul părinților lui Florin Cîțu a fost tocmai un primar PNL. Cu acesta, mama premierului a și avut nu proces.

ADVERTISEMENT

”Domnilor, nu vedeți ce hal de drum e aici? Îți rupi gâtul până aici, nu numai mașina. Dar cine să facă ceva, dacă primăria nu e interesată de nimic? E primar PNL în sat, m-am dus la el să vorbesc, dar știți ce mi-a zis? ‘Să dea bani băiatul mata dacă vrei drum’.

Soția mea a avut proces cu ei pentru o bucată de pădure care ne aparținea, iar ei au preferat să plătească 6000 de lei unui avocat decât să dea banii ăștia ca să facem drumul”, a spus tatăl premierului în martie 2020, conform sursei citate.

La acea dată, tatăl premierului amenința că nu se va da bătut până când nu i se va face drum. Acesta spunea că își va face singur drumul și va pune apoi statul să plătească.

Eu nu mă opresc aici. Când au venit în inspecție de la prefectură, primarul s-a făcut nevăzut, a dispărut când să dea ochii cu mine.

Eu am notificat autoritățile că dacă într-un interval stabilit de timp nu-mi fac drum, îmi fac eu singur unul și apoi pun statul să plătească! Totul e legal. Păi și drumul ăsta de aici, așa cum arată el, tot eu l-am făcut, din buzunarul meu! Cred că cu totul o să mă coste undeva pe la vreo 6.000 de lei”, a mai declarat atunci Vasile, tatăl lui Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT