Sport

Dezvăluiri incredibile după 18 ani! Sporting a vrut să-l cedeze gratis pe Ronaldo: „Au propus la schimb doi jucători, unul era Ronaldo”

20.04.2020 | 15:17
Dezvaluiri incredibile dupa 18 ani Sporting a vrut sal cedeze gratis pe Ronaldo Au propus la schimb doi jucatori unul era Ronaldo
Sporting l-a vândut pe Cristiano Ronaldo pentru 19.000.000 de euro în 2003. FOTO: Twitter
ADVERTISEMENT

Tony Vairelles, fost atacant francez, a dezvăluit că în vara lui 2002 a fost aproape să ajungă la Sporting, dar, din cauza situației financiare a portughezilor, clubul antrenat atunci de Ladislau Boloni le-a propus celor de la Lyon doi jucători la schimb, unul dintre ei fiind Cristiano Ronaldo.

Cum putea ajunge Cristiano Ronaldo la Lyon

În vara anului 2002, Cristiano Ronaldo era unul dintre jucătorii talentați de la formația U19 a celor de la Sporting, însă fără reușite la echipa de seniori.

ADVERTISEMENT

Portughezii, antrenați în acea perioadă de Ladislau Boloni, erau în căutarea unui atacant central, iar principala țintă de transfer a fost Tony Vairelles, fotbalist care aparținea de Lyon, dar care reușise un sezon excelent sub formă de împrumut la Bastia.

Situația financiară nu îi permitea lui Sporting să achite suma de transfer cerută de Lyon pentru Tony Vairelles, motiv pentru care oficialii clubului din Lisabona le-au propus francezilor un schimb de jucători, iar unul dintre fotbaliștii implicați în tranzacție a fost Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Este adevărat! După stagiunea mea bună, când m-am întors la Lyon, Laszlo Boloni a vrut să mă cumpere la Sporting Lisabona.

Mai aveam un an de contract, aşa că Lyon dorea un transfer definitiv, dar Sporting nu avea bani, aşa că a propus la schimb doi jucători. Unul dintre ei era Cristiano Ronaldo”, a declarat Tony Vairelles.

ADVERTISEMENT

Un an mai târziu, Manchester United a plătit 19 milioane de euro pentru Ronaldo

La un an de la momentul în care a fost aproape să ajungă la Lyon, Cristiano Ronaldo a fost cumpărat de Manchester United pentru 19 milioane de euro.

Pentru a-l convinge pe Sir Alex Ferguson, în sezonul 2002 – 2003 Ronaldo a devenit un jucător important la prima echipă a lui Sporting, reușind să evolueze în 31 de partide în toate competițiile, să marcheze cinci goluri și să ofere alte cinci pase decisive.

ADVERTISEMENT
  • 94.000.000 de euro a plătit Real Madrid pentru transferul lui Cristiano Ronaldo în 2009