News

Diana Șoșoacă are o sosie. Cine este și ce funcție importantă ocupă

22.04.2021 | 17:43
Diana Sosoaca are o sosie Cine este si ce functie importanta ocupa
Diana Șoșoacă și Naomi Long. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK vă face cunoștință cu sosia Dianei Șoșoacă! Se numește Naomi Long și este unul dintre cei mai importanți lideri politici ai Irlandei de Nord.

Din postura de ministru al Justiției, aceasta îi ține piept însuși premierului Marii Britanii, Boris Johnson, mai ceva ca senatoarea care se luptă de un an cu „plandemia” și restricțiile – abuzive și nejustificate, în opinia sa – impuse de autoritățile române.

ADVERTISEMENT

Stă mărturie reacția fermă față de incidentele violente desfășurate cu două săptămâni în urmă, când zeci de tineri protestanți au incendiat un autobuz deturnat și au atacat cu pietre poliția din Belfast, pe fondul nemulțumirilor provocate de noile bariere comerciale dintre Irlanda de Nord și restul Regatului Unit.

Faceți cunoștință cu sosia Dianei Șoșoacă! Asemănarea este izbitoare

Având în vedere că măsurile au fost impuse prin acordul post-Brexit dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, Long i-a atribuit lui Boris Johnson întreaga responsabilitate.

ADVERTISEMENT

Nu știm dacă actualul ministru al Justiției din Irlanda de Nord împărtășește opinia Dianei Șoșoacă când vine vorba despre restricțiile anti-Covid, dar asemănarea e de-a dreptul izbitoare. Vă puteți convinge urmărind clipul video de mai jos.

Dacă Naomi Long are de-a face cu un val de proteste pe fondul nemulțumirilor comunității protestante pro-britanice față de noile bariere comerciale impuse prin acordul post-Brexit dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, senatoarea a intrat în vizorul Comisiei Juridice a Parlamentului.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui raport întocmit recent, în urma sesizării venite din partea PNL,  „încă de la începutul mandatului, conduita doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă nu a fost una care să onoreze demnitatea funcției, cu toate responsabilitățile care îi incumbă în calitate de reprezentant ales al poporului”.

Cât despre refuzul de a purta masca de protecție, s-a constatat că Șoșoacă nu a prezentat nicio adeverință medicală care să o scutească de obligativitate. Pe cale de consecință, comisia concluzionează că aceasta a comis o serie de abateri disciplinare grave.

ADVERTISEMENT

Cu ocazia dezbaterilor din cadrul Comisiei juridice, și ca urmare a opiniilor exprimate, majoritatea membrilor Comisiei au apreciat și susținut prin votul lor favorabil, că prin conduita ofensatoare, comportamentul inadecvat și utilizarea termenilor injurioși și ofensatori în cadrul Senatului, Doamna senator Iovanovici-Șoșoacă încalcă deontologia parlamentară, normele de conduită, demnitatea funcției și solemnitatea activităților parlamentare desfășurate în plenul Senatului.

Majoritatea membrilor Comisiei au apreciat și susținut prin votul lor favorabil că faptele doamnei senator Iovanovici – Șoșoacă astfel cum au fost analizate în cuprinsul prezentului raport, se subscriu abaterilor disciplinare reglementate la art. 206 alin. (1) lit.a), c), d) și e) din Regulamentul Senatului, cu modificările ulterioare, respectiv:

a) încălcarea dispozițiilor privind îndatoririle senatorului prevăzute de Constituție și de Legea privind statutul deputaților și al senatorilor;
c) nerespectarea prevederilor Regulamentului Senatului;
d) exercitarea abuzivă a mandatului de senator;
e) comportamentul injurios sau calomniator la adresa unui parlamentar ori a altui demnitar în ședințele de plen, de comisii sau de birou ori în afara acestora, dar cu privire la exercitarea mandatului de senator”, se arată în raportul depus la Biroul Permanent al Senatului.

ADVERTISEMENT