News

Diana Șoșoacă, declarații controversate în timpul ședinței pentru modificarea regulamentului Camerei. “Nu voiați voi LGBT? Dragoste cu toată lumea?”

Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut o nouă serie de declarații controversate în timpul dezbaterilor din Parlament pe tema introducerii unor noi reglementări pentru sancționarea parlamentarilor violenți.
10.02.2022 | 00:01
Diana Sosoaca declaratii controversate in timpul sedintei pentru modificarea regulamentului Camerei Nu voiati voi LGBT Dragoste cu toata lumea
Dianei Șoșoacă a făcut un live în timpul ședinței de modificare a regulamentelui Camerei Deputaților. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Modificările aduse regulamentului Camerei Deputaților de miercuri, 9 februarie, au dus la noi confruntări verbale între parlamentari. Într-o zi plină de evenimente, Diana Șoșoacă a reușit să se facă remarcată printr-o nouă serie de declarații considerate controversate.

Mai exact, în timpul ședinței în care s-a adoptat interzicerea live-urilor din Parlament, senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în direct pe pagina sa de Facebook pentru a comenta evenimentele alături de susținătorii ei și a făcut o serie de comparații între nazism și noile prevederi din regulament.

ADVERTISEMENT

“E cenzură! E un drept al poporului român. Nu voiaţi voi LGBT? Dragoste cu toată lume? O aveți acuma de la tribună.  Ăștia sunt îmbotnițații pe care i-ați ales. Trăiască nazismul, de fapt PSD ce e? FSN? PCR?”, a declarat Șoșoacă în timpul transmisiunii în direct.

O ședință tensionată

Diana Șoșoacă, recunoscută pentru pozițiile sale tranșante, a criticat în termeni duri modificările regulamentului în timpul transmisiunii sale în direct și a explicat, de mai multe ori, că acestea reprezintă o formă de dictatură din partea partidelor de guvernare.

ADVERTISEMENT

“Sunt în Camera Deputaților unde ăștia vor să anuleze posibilitatea de a face live-uri. Eu vă rog frumos să începeți să-i sunați pe toți deputații și să le umpleți telefoanele cu dictatură și cenzură, pentru că asta înseamnă ceea ce se întâmplă în Camera Deputaților”, a declarat senatoarea în primele minute ale intervenției în direct.

La scurt timp după acest comentariu, Șoșoacă a lansat un atac la adresa colegilor din Parlament, acuzându-i de hoție, dar și de absenteism.

ADVERTISEMENT

“Pe ăștia i-ați votat, hai să vi-i arăt. Data viitoare să-i mai votați odată… toți ăștia care fură bani de la statul român, ăștia sunt… nici nu prea sunt o mare parte din ei”, a mai adăugat Diana Șoșoacă.

În timp ce deputata USR vorbea de la tribuna parlamentului și susținea că partidul din care face parte reprezintă singura forță de opoziție, în transmisiunea live se poate vedea cum Șoșoacă, alături de alți aleși prezenți la ședință, râd pe seama declarațiilor.

ADVERTISEMENT

În plus, senatoarea poate fi auzită cum comentează poziția USR din sondaje, susținând că această formațiune ar avea mai puțin de zece procente din intenția de vot.

Senatoarea a făcut și o serie de comentarii de natură juridică, vorbind despre modul în care parlamentarii pot fi sancționați. Acest lucru poate fi realizat, după cum explică Diana Șoșoacă, doar prin votul cetățenilor.

“Atenție decizia Curții Constituționale din 2018 menționează că singura modalitate prin care un parlamentar poate fi sancționat este să nu mai fie votat de cetățeni la următoarele alegeri”, mai adaugă senatoarea.

În imaginile transmise în direct de Diana Șoșoacă poate fi văzut și liderul AUR, George Simion, care face, la rândul său, un live în care comentează, alături de susținătorii săi, discursurile de la tribună.

ADVERTISEMENT