News

Diana Șoșoacă i-a captat atenția șefului temutei grupări Wagner. Ce spune Evgheni Prigojin despre planurile senatoarei de invadare a Ucrainei

Diana Șoșoacă se numără printre politicienii străini cărora Evgheni Prigojin le mulțumește pentru susținerea arătată Rusiei
29.03.2023 | 12:27
Diana Sosoaca ia captat atentia sefului temutei grupari Wagner Ce spune Evgheni Prigojin despre planurile senatoarei de invadare a Ucrainei
Evgheni Prigojin este fondaatorul și liderul grupului de mercenari Wagner Sursa foto: AP
ADVERTISEMENT

Evgheni Prigojin, care a fondat și conduce grupului de mercenari Wagner a adresat un mesaj de mulțumire politicienilor europeni, inclusiv membri ai Parlamentului European, care și-au arătat sprijinul pentru Rusia.

Evgheni Prigojin, recunoscător Dianei Șoșoacă

Mesajul său a venit ca răspuns la întrebarea unui jurnalist rus referitoare la proiectul de lege depus de Diana Șoșoacă la Senat, prin care fosta senatoare AUR cere anexarea de către România a unor teritorii care aparțin Ucrainei.

ADVERTISEMENT

”Bună ziua, Evgheni Viktorovici! Numele meu este Ivan și sunt editorul portalului ‘Observatorul militar’. Aș dori să comentați referitor la următorul subiect: recent, în Parlamentul României a fost înregistrat un proiect de lege referitor la anexarea unei părți a teritoriului Ucrainei.

Autorul acestei inițiative este senatoarea Diana Șoșoacă, fondatoare a partidului de extremă dreapta SOS, care a criticat în repetate rânduri autoritățile ucrainene, NATO, America și care susține în mod deschis Rusia.

ADVERTISEMENT

Nu e niciun secret că Rusia este susținută de alți politicieni de extremă dreapta din UE, inclusiv din Franța sau Germania (…). În același timp, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva grupului Wagner.

Credeți că vocea Rusiei se face încă greu auzită în UE? Mențineți legături cu deputați pro-ruși din UE?”, a fost întrebarea adresată lui Prigojin, pe care acesta a publicat-o pe contul său de Telegram.

ADVERTISEMENT

”Mulțumesc pentru că sprijină Rusia”

„Desigur, păstrăm legături cu mulți politicieni europeni, inclusiv membri ai Parlamentului European. Le mulțumesc pentru că sprijină Rusia atât de mult cât o pot face.

În ceea ce privește «vocea Rusiei», ca să nu jignesc pe nimeni, voi spune următoarele: pentru ca vocea noastră să fie auzită, trebuie să vorbim tare, dacă vorbești cu voce joasă și îți petreci viața doar pentru propria ta bunăstare, nimeni nu te va auzi”, a răspuns Evgheni Prigojin.

ADVERTISEMENT

Prin proiectul depus la Senat, Diana Șoșoacă propune modificarea Legii 129/1997 prin care a fost ratificat Tratatul cu privire la relațiile de bună vecinătate şi cooperare dintre România şi Ucraina prin introducerea a trei articole noi.

Într-unul dintre articolele proiectului de lege se prevede: ”România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv nordul Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”.

ADVERTISEMENT