News

Diana Șoșoacă, încă un gest deplasat. Nu s-a abținut nici de această dată. Ce a făcut în fața Ministerului Sănătății

31.01.2021 | 20:18
Diana Sosoaca inca un gest deplasat Nu sa abtinut nici de aceasta data Ce a facut in fata Ministerului Sanatatii
ADVERTISEMENT

După ce sâmbătă a absentat de la protestele organizate de AUR împotriva actualei puteri, senatoarea Diana Șoșoacă a revenit duminică în prim-plan cu noi gesturi deplasate, de această dată în fața Ministerului Sănătății.

Avocata s-a afișat la sediul ministerului condus de Vlad Voiculescu și și-a exprimat dorința de a intra în clădire. Pentru că i s-a restricționat accesul, aceasta a sunat la 112 și a solicitat prezența unui echipaj de poliției.

ADVERTISEMENT

De aici până la un adevărat circ nu a mai fost decât un pas. Senatoarea AUR a avertizat că dacă nu va fi lăsată în instituție va mai face o plângere penală.

Diana Șoșoacă, încă un gest deplasat. Ce a făcut în fața Ministerului Sănătății

Mai multe zeci de persoane s-au strâns din nou, duminică, în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, în a doua zi de proteste care au urmat după incendiul de la Institutul Matei Balş din Capitală.

ADVERTISEMENT

La manifestație a fost prezentă și extrem de vocala Diana Șoșoacă. Înainte de a intra în scenă, această a intrat la un post de televiziune și a amenințat:

”Voi merge la Ministerul Sănătății, acolo unde trebuie să fie tot poporul român. Solicit poporului român să iasă în stradă. Am murit destul. În trei luni de zile au ars 16 pacienți. Este momentul să facem ordine în țară… pașnic, dar să fim fermi și verticali. Ieșiți la semnalul meu. E semnalul pe care vi-l dau: Ieșiți în stradă”, a spus Diana Șoșoacă la RomâniaTV.

ADVERTISEMENT

Ulterior, aceasta a ajuns la sediul ministerului, acolo unde și-a exprimat dorința de a intra în clădire, pentru a lua legătura cu ministrul Vlad Voiculescu. Nu i-a fost permis accesul, astfel că a apelat 112, solicitând prezența unui echipaj de poliţie. De asemenea, ea a precizat că va formula plângere penală, ca urmare a faptului că unui înalt demnitar nu i-a fost permis accesul într-o instituţie publică.

Trebuie să reușim să intrăm, altfel le mai fac o plângere penală. Decât să intre toată lumea în Minister, nu mai bine intru eu să vorbesc cu ei? E închisă ușa.

ADVERTISEMENT

Domnul Voiculescu trebuie să vină la minister, dacă nu este aici. Este obligatoriu. Le mulțumesc tuturor polițiștilor și jandarmilor din sistem. Armata, Jandarmeria și Poliția e cu oamenii din popor. M-au sunat personal. Mi-au spus să mergem înainte să eliberăm România”, a spus senatoarea Diana Șoșoacă, prezentă la protest.

 

Un jurnalist prezent la fața locului a atenționat-o că ar putea fi arestată, însă această a răspuns, extrem de sigură pe ea, că: ”Nu au cum să mă aresteze!”

Un nou protest la sediul Ministerului Sănătății

Alături de Diana Șoșoacă, la protestul de duminică au mai participat și alte zeci de persoane nemulțumite de modul în care Vlad Voiculescu gestionează situația din Sănătate.

Persoanele prezente la manifestație au avut steaguri şi vuvuzele şi au cerut o reformă a sistemului de sănătate, precum şi asumarea responsabilităţii în urma incendiului de la Institutul Matei Balş.

Cu o zi în urmă, Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat un protest la sediul Ministerului Sănătăţii. La eveniment au participat zeci de persoane, având steaguri şi vuvuzele, fiind scandate lozinci precum ”Jos Iohannis”, ”Demisia!”, ”Jos Guvernul!”, ”Ruşine să vă fie!” sau ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”.

Principala revendicare a protestatarilor a fost demisia actualului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT